Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Yo, Joe

2009.08.09. 20:28 koimbra 3 komment

Új bemutatók:

Már 2003-ban Lorenzo di Bonaventura szerette volna tető alá hozni a G.I. Joe filmeta, akkor még egy eredettörténetet akart bemutatni. Azonban az iraki háború miatt inkább jegelték a projektet és a Transformers mozi került az előtérbe. 2005-ben a forgatókönyvet újraírták. Ebben az előző szkriptben szereplő Rex karakterét tették meg Kobra parancsnoknak, aki szuperkatonákat irányít.2007-ben ismét átírták a szkriptet, ebbe pedig már egy Alex Mann nevezetű fickót tettek bele, aki az angol Action Man játékokhoz köthető. Ebben már többek között az volt, hogy Kígyószem beszélt, Scarlett pedig összeházasodott az Action Man-nel. Mivel a kiszivárgott infók elég negatív visszhangot váltottak ki ezért ismét újraírták a forgatókönyvet. 2007-ben jött a képbe Stephen Sommers, aki A múmiával már bizonyított, a Van Helsing bevételével viszont már csalódást keltett. Konzulensként felkérték Larry Hama-t, aki anno a képregényeket is írta, ő pedig néhány dolgot megváltoztatott, pl. neki köszönhető, hogy végül Kígyószem nem szólal meg. A végén még John Lee Hancock, Brian Koppelman és David Levien is besegített az írásba. A rendező szerint azok a futurisztikusnak tűnő cuccok, amelyeket láthatunk a filmben 10-20 éven belül valóban létezni fognak. A költségvetés 170 millió dollár rúgott, mi pedig sejthettük, hogy egy látványos, agyatlan akciófilmet fognak készíteni. Az előzetes hírek szerint a direktort kirúgták az utómunka alatt, de ezt azonban gyorsan meg is cáfolták, majd jött egy videó is, amiben Sommers vidáman elmagyarázza, miképp is készült a párizsi üldözési jelenet. Nos végül elérkezett a bemutató, a kérdés az volt, hogy Sommers megüti-e Michael Bay elért eredményeit. A kritika nem kedvelte igazán, az imdb-n is 6,2-en áll (a Transformers 7,4) és a nézők sem voltak teljesen megelégedve vele. Szerintem a nyár legjobb akciófilmje, nem csak én mondom ezt, de azért olyan is akad, aki szerint megerőszakolták a régi rajzfilmsorozatot. Pénteken még 22 milliót mutatott fel, de ez szombatra csökkent, majd vasárnap ismét esett, végül 56 milliónál fejezte be az első három napját.
Hol lesz a vége? Ha azt vesszük, hogy Sommers előző filmje a Van Helsing 51 millióval indult és végül 120 milliónál távozott a mozikból, akkor a G.I. Joe is hasonló eredményt érhet el. De ha a Transformershez viszonyítjuk, ami 70-el kezdett és 319-et ért el összesen, akkor a film jóval több, mint 200 millióra számíthat.

Julie és Julia – Két nő egy recept, így nevezték el Amy Adams és Meryl Streep főzős produkcióját. Úgy tűnik a címadók közül valakinek nagyon tetszett anno a Két férfi egy eset krimisorozat. Az alkotás igaz történeten alapszik, Julia Child több száz receptjét kiadta, Julie Powell pedig jó pár évvel később azt ötlötte ki, hogy ezekből a receptekből fog főzni, tapasztalatait pedig egy blogon keresztül osztja meg az olvasókkal. Nora Ephron két könyvből dolgozott, az egyik a My Life in France, a másik pedig a Mastering the Art of French Cooking volt és természetesen a blogot is felhasználták a filmhez.

Nora Ephron második legjobb nyitását tudja elkönyvelni, az első a 4 évvel ezelőtti Földre szállt boszorkány volt, az pedig 20,13-mal kezdett és 63,3 millióig vitte, ám több olyan alkotása is akad, ami gyengébben indított és ennél többet hozott, pl. A szerelem hálójában 115,8 millióig vitte.

 

David Twohy-nak nem igazán jönnek össze a dolgai, gyakorlatilag A szökevény óta nem írt olyan forgatókönyvet, amiből nagy siker lett volna. A Waterworld-del befürödtek, a G.I. Jane-nel dettó, az Imposztor is bukta volt, egyedül a Pitch Black – 22 évente sötétséggel nem esett pofára, ám annak a folytatása a mozikban elhasalt. Új filmjéhez megnyert pár ismerős arcot, Milla Jovovich A kaptár trilógiából lehet ismerős, Timothy Olyphant pedig a Hitmanből, Steve Zahn pedig leginkább a Szaharából, esetleg a Kéjutazásból.

Twohy filmje, az A Perfect Getaway nem mozgatott meg tömegeket, a szerencse, hogy nem került sokba. Ám ez a bevétel nem biztos, hogy jó ajánlólevél lenne a tervezett harmadik Riddick filmhez.

 

Régebben bemutatott filmek:

Harmadik helyen tanyáznak a Rágcsávók, továbbra is gyengén áll az imdb-n (4,2) és mégis mennek rá az emberek, egyre biztosabb, hogy Jerry Bruckheimer behúzhat még egy srtigulát az elért 100 milliós filmjei közé. Megfeleződött a Harry Potter nézőközönsége, ezzel pedig ismét csökkentek az esélye a 300 millió bevételére. Nagyot esett a Ki nevet a végén?, 65,3 %-kal hozott kevesebbet a film a nyitó hétvégéjéhez képest, így ez a produkció lesz hosszú idő után az a film, amelyben Adam Sandler a főszereplő és vígjáték lévén nem lépi át a 100-ast. Feljött a tizedik helyre az 500 (Days of Summer) romantikus vígjáték, amely már negyedik hete van műsoron, limitáltan indult és minden héten adagolták hozzá a plusz mozikat, jelenleg 817 helyen látható. Átlépett a 390 millión a Transformers: A bukottak bosszúja, a cél immár a 400 millió.95,4 milliónál fejezte be a hetet a Közellenség, egy-két millió még van benne, de elvérzik a százas vonal előtt.

 

Limitált bemutatók: 38 filmszínházban kezdett a Paper Heart, melynek főszereplője Michael Cera és Charlyne Yi, az alkotás 206,000 dollárt termelt. 7 helyen kezdett a Cold Souls, Paul Giamatti ebben a főszereplő, 63,300 dollárt hozott.

 

A következő héten túlkínálat lesz a piacon, 5 filmet is bemutatnak. Érkezik a District 9 ufós alkotás, a tiniknek ott lesz Vanessa Hudgens (akiről megint meztelen képek kerültek elő) szereplésével készült Bandslam, jön a The Goods: Live Hard, Sell Hard vígjáték (R besorolással) és az Időutazó feleségére is elmehetnek a nézők, 800 moziban pedig a Ponyo-t vetítik.

 

Amerikai hétvégi mozis becsült bevételek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


G.I. Joe: A kobra árnyéka


56,2


56,2


170

Iromány,a szereplőkről, 4 és fél perc a filmből

Julie & Julia

20,1

20,1

40

Előzetes, poszter

Rágcsávók

9,8

86,1

85

Szinkronos előzetes

Harry Potter és a Félvér Herceg


8,88


273,8


25

 Iromány, Rengeteg kép, tv spotok

Ki nevet a végén?

7,86

40,4

75

Eőzetes, marketing 

Csúf igazság

7

69,08

38

Előzetes

A Perfect Getaway

5,76

5,76

14

Poszter, előzetes

Ufók a padláson

4

16,29

45

Előzetes

Orphan

3,73

34,82

 

Előzetes

(500) Days of Summer

3,72

12,34

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr711298870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repce Manó 2009.08.09. 22:45:29

Mondjuk a Transformers anno kedd-szerda-csütörtök is vetítették, és ahhoz képest volt a hétvégi bevétele 70 millió, ami szerintem jóval több lett volna, ha pénteken nyit, mint jelen esetben a G.I. Joe. Kíváncsi vagyok, hogy szerepel világszerte.

Andrews 2009.08.10. 10:46:52

www.boxofficeguru.com/intl.htm

Egy kis nemzetközi áttekintés frissebb mint a BOM.

Az Angyalok és démonok is szépen hozott a T4 majd 370-e azért csalódás.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.08.10. 10:53:37

@Andrews: A T4-et nyugodtan sorolhatjuk a bukta kategóriába.
Az Angyalok és Démonok csalódás, az első részhez képest jóval alulteljesített, az Éjszaka a múzeumban dettó.
Ezen a nyáron a Star Trek, a Transformers és a Fel teljesített az elvártak szerint a megaköltségvetésű filmek közül.
süti beállítások módosítása