Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Drámák 2010-ben

2009.12.28. 14:18 koimbra 15 komment

2010-ben ezen drámákat fogják bemutatni elvileg, ide került néhány romantikus alkotás is.  Amelyikhez van trailer vagy poszter azt csatolom, a bemutató dátum az amerikai mozikba kerülési időpontot jelöli.

Extraordinary Measures : A drámában egy házaspár három gyereke közül kettőnél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizálnak. A páros nem adja fel és megpróbálja meglelni a gyógymódot, egy tudós segítségével próbálják megmenteni gyermekeiket. A főbb szerepekben Harrison Ford, Keri Russell és Brendan Fraser látható. A párt Fraser és Russell játssza, a tudóst pedig Ford alakítja. Tom Vaughn (Amíg a jackpot el nem választ) rendezte a produkciót Geeta Anand könyve alapján. Január 22-én mutatják be Amerikában


 

 

The Last Song:  Miley Cyrus egy new york-i csajt alakít, akinek szülei elváltak és úgy alakul, hogy a nyarat az apjánál töltheti "vidéken", egy tengerparti falucskában. Sparksot ismerve (Üzenet a palackban, Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton) lesz itt némi dráma, romantika, az érzékenyebbek pedig még a zsepijüket is előkészíthetik. Liam Hemsworth látható, Greg Kinnear és Kelly Preston is  játszik a filmben.   Április 2-án érkezik a mozikba.




Wonderful World: Matthew Broderick alakítja Ben Singert, aki lecsúszott folk énekes, marihuána kedvelő, no meg csak hétvégenként láthatja  gyerekét. Egyik haverjával, a szenegáli Ibou-val lakik együtt együtt, aki hirtelen kórházba kerül. Itt ismerkedik meg Ibou egyik rokonával, Khadival, akivel később közelebb kerülnek egymáshoz. Az elsőfilmes Joshua Goldin rendezte a produkciót, január 8-án mutatják be limitáltan a mozikban Amerikában.




Letters to Juliet: Sophia Veronában egy 50 évvel ezelőtt íródott levélre lel, úgy dönt, hogy válaszol a címzettnek, Claire-nek. Később megismerkedik a nővel és annak unokájával, majd együtt indulnak útnak, hogy megkeressék a hölgy régi nagy szerelmét.
Amanda Seyfried alakítja Sophie-t, Claire-t pedig Vanessa Redgrave játssza, unokáját Christopher Egan formálja meg és feltűnik Franco Nero is.  A rendező Gary Winnick, akitől korábban a rettenetes Csajok háborúját láthattuk. Május 7-én mutatják be a filmet Amerikában


 

Greenberg: Stiller Roger Greenberget alakítja, a figura egy nem igazán sikeres fickó,   ám fivére kevésbé szerencsétlen, neki mondhatni, összejöttek a dolgok az életében.  Greenbergnek vigyáznia kell egy ideig fivére Los Angelesben található házára, itt megismerkedik testvére asszisztensével (Greta Gerwig). Noah Baumbach rendezte a produkciót, korábban a  A tintahal és a bálna,  Margot az esküvőn filmeket láthattuk. Március 12-én mutatják be.




Dear John: John Tyree (Channing Tatum) megismerketik Savannah Curtis-szel (Amanda Seyfried), egymásba szeretnek. A férfia katona és hosszabb időre el kell hagynia az Államokat, így a pár jó ideig nem találk ozik egymással. Sokan fogják telesírni a zsebijüket. A rendező Lasse Hallström, Nicholas Sparks regénye alapján készült a produkció.



Remember Me:
Robert Pattinson a filmben Tylert alakítja, a testvére öngyilkos lesz és a tragédiát nehezen dolgozza fe, folyton lázad apja (Pierce Brosnan) ellen. Tyler megismerkedik egy lánnyal, akinek az anyját meggyilkolták, a csaj viszont nem zuhan magába, hanem pont e miatt próbálja élvezni az életet. Lena Olin játssza Tyler anyját, Chris Cooper pedig egy zsarut alakít, akinek meggyűlik a baja Tylerrel. Cooper lányát Emilie de Ravina formálja meg, az ő karakterébe lesz szerelmes Pattinson. Allen Coulter (Hollywoodland) rendezte a drámát, amely március 12-én kerül a filmszínházakba.



Creation
: A filmben Paul Bettany játssza Charles Darwint, aki kétkedni kezd Isten létezésében, ezért összezörren a vallásos feleségével, aki Jennifer Connelly alakít. Január 22-én mutatják be.



Fighter:
Darren Aronofsky készítette volna a filmet, ám végül kilépett a produkcióból, helyette David O. Russell (Sivatagi cápák) fogja dirigálni a filmet. Mark Wahlberg lesz az egyik főszereplő. Bale szerepére eredetileg Matt Damon volt az esélyes, de ő végül nemet mondott, aztán jött a képbe Brad Pitt, ám ő is kilépett. Wahlberg egy bokszolót fog alakítani, Bale pedig edzi őt.

 

Wall Street 2: Money Never Sleeps: A Tőzsdecápák folytatása, ismét Oliver Stone rendezi, Michael Douglas is visszatér, Charlie Sheen pedig feltűnik majd egy rövid időre. A történet szerint Gordon Gekkot kiengedik a börtönből, rövid időn belül rájön, hogy hamarosan valami nagy probléma fogja a pénzügyi világot két vállra fektetni, ám figyelmeztetése süket fülekre talál. Shia LaBeouf egy tőzsdeügynököt játszik, aki Gekko lányával jár. Mentorát Frank Langella formálja meg, Josh Brolin pedig a negatív figura lesz a produkcióban. Bemutató: Április 23.


Womb
: Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje, a főszereplő pedig Eva Green lesz. A sztori egy özvegyről szól, aki klónoztatni szeretné elhunyt férjét (Matt Smith).



Burlesque: Chrstina Aguilera szerződött le a Burlesque főszerepére,  egy kisvárosi csajt fog megtestesíteni, akinek csodás énekhangja van, Los Angelesbe indul szerencsét próbálni, egy éjszakai mulatóba fel is veszik őt, ahol hamarosan nagy sikereket ér el. Érkezésekor a klub csillaga a Kristen Bell által alakított karakter, akinek szintén fülbemászó a hangja és a tánctudása sem elhanyagolható. A klub tulaját Cher alakítja, Stanley Tucci pedig egy olyan fickót játszik, aki Aguilerából bombázót farag.
Steve Antin rendezi a produkciót.

Last Night: A filmben egy házaspár külön tölti el az ájszakját, a férj egy üzleti útra megy kollégájával, aki iránt vonzalmat érez, a feleség pedig újra találkozik régi szerelmével. Sam Worthington, Keira Knightley, Eva Mendes, Guillaume Canet Griffin Dunne játsszák a főbb szerepeket, május 14-én mutatják be Angliában.
Nomads: Lucy Liu dokumentumfilmes alakít, aki a metróban elkövetett öngyilkosságokról forgat.

Cafe
: A film cselekménye egy kávézóban játszódik, ahol mindig összegyűlik egy baráti társaság. A pultost Jennifer Love Hewitt játssza, Alexa Vega és Jamie Kennedy neve lehet még ismerős.

K-11: Úgy volt, hogy idén kezdenek hozzá a filmhez, de áttették jövőre. A forgatókönyvet Jules Mann-Stewart írta és meg is fogja rendezni, a hölgy Kristen Stewart édesanyja, Kristen eljátssza a főszerepet, mellett még Nikki Reed, Jason Mewes lesz látható, a pletykák szerint Kevin Smith is feltűnik a produkcióban. A K-11 a los angeles-i sitt egyik része, szóval egy börtöndrámát fogunk látni.

Welcome to the Rileys: „Egy nagyon megtört fiatal csajt játszom, aki épp menekül valami elől. A figura egy utcagyerek gyakorlatilag. Egy sztriptízbárban dolgozik és ott Jamaes Gandolfini karakterével, aki pont olyan halott legbelül, mint a lány...aztán egymásra találnak"-mondta a filmről Kristen Stewart.

The Danish Girl:  Thomas Alfredson, az Engedj be rendezője dirigálhatja a filmet, a forgatókönyvet Lucinda Coxon írja David Ebershoff regénye alapján.  A sztori szerint Einar Wegener feleségének modellkedik, aki arra buzdítja férjét, hogy ha neki jól esik, akkor viselkedjen nőként. Wegener pedig ez után lányos ruhákban flangált az utcákon, idővel nővé operáltatta magát. Ebershoff regénye valós eseményeken alapszik, de a leírtak csupán a házaspár történetének a fiktív feldolgozása. Nicole Kidman fogja alakítani Einar Wegenert és producerként fogja felügyelni a munkálatokat.  Filmbéli feleségét Charlize Theron játszotta volna, ám a modell-színésznő kilépett a produkcióból. Kidman korábban Az órákban egy leszbikus hajlamű nőt formált meg, amiért megkapta az Oscart.

Shoot the Messenger: Egy nő elhatározza, hogy tönkretesz egy pszichiátert, mert úgy gondolja, ő tanácsolta a férjének, hogy váljanak el. Ted Griffin rendezi a filmet, Anthony Hopkins és Emilty Blunt lesznek a főszereplők.

Rabbit Hole: Nicole Kidman és Aaron Eckhart egy házaspárt alakít, akiknek az élete gyökeresen megváltozik, mikor fiúk meghal egy balesetben.  Rendező: John Cameron Mitchell.

Secretariat: John Malkovich, Scott Glenn, Dylan Walsh és Diane Lane lesznek a főszereplői a Disney égisze alatt készülő lóversenyzős filmnek. A sztori középpontjában  egy Triple Crown díjas fajtiszta ló és tulajdonosa, Penny Chenery áll. A film igaz története alapszik, 1973-ban a Secretariat nevezetű ló nyert a Belmond Stake futamon, majd később a Kentucky Derbyn és a Preakness Stakesen is győzedelmeskedett. Malkovich a ló karizmatikus idomárját játssza, míg Walsh Chenery soviniszta ügyvéd férjét fogja alakítja, Glenn pedig azt az arisztokratát formálja meg, aki úgy vesztette el a fajtiszta lovát, hogy feldobott egy érmét és a szerencse nem neki kedvezett. Diane Lane pedig a paci új tulaja lesz és az által, hogy a ló nyer a versenyeken ő lett az első nő aki az ilyen futamokon nyert. A produkciót Randall Wallace rendezi.

127 Hours: A történet  Aron Ralston 2003-as hegymászó kalandját dolgozza fel. Ralston bal kezét egy kőtömb hozzányomta a sziklához, napokig várt a segítségére és mikor nem jött úgy döntött levágja az odaszorult kezét. Simon Beoufoy írja a forgatókönyvet, Danny. Boyle, a rendező elárulta, hogy a film első egy órájában nem lesznek dialógok, már csak azért is, mert ez idő alatt csak a Ralstont alakító színész lesz látható a vásznakon. Cillian Murphy esélyes a főszerepre.

Korábbi összeállítások: A sci-fi filmek megtekintéséhez ide kattints, az akciókért pedig ide. A horrorok erre lelhetőek fel, az animációs alkotásokhoz pedig ide fáradj. Fantasy-és kalandfilmek itt, a várható vígjátékok és romantikus produkciók pedig emitt találhatóak.

Címkék: előzetes2010

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr741628177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2009.12.28. 15:06:27

Drámában így olvasva annyira nem leszünk ellátva,de lesznek úgy is meglepetések:) így konkrétan engem csak a Dear John és a Fighter érdekel!

Rolee83 2009.12.28. 15:39:32

Ezek számomra totálisan érdektelenek!!

Thresher 2009.12.28. 16:46:54

Ez a Bale milyen egy etióp... :O

nyuszisz 2009.12.28. 16:55:24

Igen, Bale ismét lefogyott, remélem olyan jó film lesz, ami valamennyire megérdemelte az áldozatot.

parttalan 2009.12.28. 17:25:38

De jó, jön a Tőzsdecápák folytatása. Még jobb lenne, ha végre leadná már az első részt valami országosan fogható nagy tv csatorna, mert ezt a szuper filmtől valahogy eddig mindig mindegyik távol tartotta magát. (Gyerekkoromban láttam utoljára.)

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.12.28. 17:41:28

@parttalan: Elég érdekes a 21. században olyat olvasni, hogy valaki nem tud megnézni egy olyan filmet, ami érdekli.

parttalan 2009.12.28. 18:09:50

@_Venom_:

Nem veszem meg dvd-n,annyira nem fontos. Megvárom, míg végre egyszer műsorra tűzik.

Brute 2009.12.28. 18:30:18

Shia LaBeoufra kiváncsi leszen a Tőzsdecápák 2-ben, mert nem akkora szinész szerintem, hogy megállja a helyét Douglas mellett. 127órára leszek kiváncsi, szerintem az is azon buki, hogy milyen főszereplőt találnak.

fia 2009.12.28. 18:30:20

A Womb, Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje kétszer van feltéve.

djhady 2009.12.28. 19:05:26

Elarulod, hogy az ilyen listakat honnan allittod ossze? IMDB?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.12.28. 19:09:40

@djhady: Gyűjtőmunka, megnézem a blogon kitett előzeteseket, képeket, posztereket, kerestem a google-n is.

verhold 2009.12.29. 03:09:46

Hát, igen, ez az a kategória, mely eléggé halványan érdekel engem is... :P
Főleg ez a sok "szerelmi dráma" tűnik olyannak, amitől jobb távol maradni.
Viszont nagy kár, hogy Charlize kiszállt a The Danish Girl-ből... azt tuti megnéztem volna: Kidman és Theron egy filmben, ráadásul házaspárként? I mean: wow! :P

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.12.29. 07:21:08

Extraordinary measures, Creation, Fighter, Tőzsdecápák 2, Shoot the messenger, talán Greenberg.
Kristen Stewart filmet nem fogok megnézni, sem Mileyt.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.12.29. 08:49:04

@Krizzta: ne légy ilyen előítéletes :)

Kristen Stewart hiába szar a New Moonban, ott van az Adventureland, amiben meg meglepően jót játszott szvsz.
süti beállítások módosítása