Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Hughes tesók rendezik az Akirát

2010.02.10. 19:52 koimbra 5 komment

A Warner stúdió teljes mértékben elégedett volt Albert és Allen Hughes legutóbbi munkájával, az Éli könyvével és annak bevételével. Ezt abból lehet könnyedén leszűrni, hogy a testvérekre bízták az Akira film megrendezését.

Két éve jelentette be a stúdió, hogy két Akira filmet tervez Katsushiro Otomo legendás, klasszikus képregénye alapján (amiből később anime is készült). Gary Whitta körmölte le a forgatókönyvet, a rendező teendőket Rurari Robinsonra bízták, akinek lett volna az első nagyjátékfilmje.  és azt mondogatták, hogy a Szárnyas fejvadász és az Istenek városa keveréke lesz a produkció. Ekkor még Leonardo DiCaprio lebegett főszereplőként a fejesek szeme előtt, a bemutatót pedig 2009 nyarára tűzték ki. Tavaly nyáron kiderült, hogy Robinson elhagyta a fedélzetet és a stúdió inkább jegeli a tervet, pár napra rá azonban jött az info, hogy Mark Fergus és Hawk Ostby (Az ember gyermeke, Vasember) dolgoznak a forgatókönyvön  A cselekmény a posztapokaliptikus New Manhattanben fog játszódni és a címszereplő ikonikus motorja is benne lesz. A stúdió állítólag azt szeretné, ha már jövőre be tudná mutatni az az első részt.

Azzal, hogy a Hughes tesók készítik az Akirát a Fox stúdió kihúzhatja a nevüket arról a listáról, amely a Majmok bolygója lehetséges rendezőit tartalmazza.

Címkék: akira miújság scifihír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr451747409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.10. 20:48:23

Mármint Tetsuo motorja. Vagy Kanedáé. Akirának, ha jól emlékszem, nem volt.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.10. 21:00:22

@kokoagb: Nemvolt? Én egy szép, piros mocira emlékszem, azon Akira ült.

2010.02.10. 21:11:40

Azért nem lehetett, mert Akira már eleve halott, mikor a történet kezdődik. A piros motor a Kaneda nevű srácé eredetileg, a főhőst meg Tetsuónak hívják, és neki vannak a néhai Akirához hasonló képességei (akit egyébként megpróbál feltámasztani, miután felfedezi, hogy csupán lombikokban ázó szövetek maradtak belőle). Akira tehát csak flashbackekben tűnik fel a többi szupergyerekkel együtt.
Kíváncsi leszek erre a filmre, az anime az egyik legatmoszférikusabb, amit hasonló cyberpunk kategóriában eddig láttam. Remélem, nem szúrják el.

Spawn85 2010.02.10. 21:19:32

Az anime nekem is tetszett, én is kíváncsi vagyok, milyen filmet sikerül ebből kihozni majd.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2010.02.10. 22:33:25

@kokoagb: No hát, eléggé hazavágtad azokat akik még nem látták az animációs filmet. Bár az atmoszféra (ami nagyon erős) nem ennyiből áll, így tartogat még újdonságot a film.
Az anime pár héttel ezelőtt 300 forintért volt kapható a kék csíkos marketekben. Úgyhogy aki szemfüles és szerencséje van bagóért hozzájuthat egy valódi legendához.
A filmet meg baszhatjuk, ha nem a legmagasabb korhatár besorolást kapja.
süti beállítások módosítása