Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Alice átadta az első helyét a sárkányoknak

2010.03.28. 21:23 koimbra Szólj hozzá!

Észak-Amerikai box office

Három hétig foglalhatta el a lista élét az Alice Csodaországban, de ahogy minden filmnél, itt is eljött az a pillanat, mikor át kell adnia a trónt. Az Így neveld a sárkányod jött, látott és győzött, bár a DreamWorksnél ennél többre számítottak, a pezsgőket biztosan visszatették a hűtőbe.

 

Új bemutatók:

Tavaly csupán egy, 2008-ban pedig két DreamWorks Animation égisze alatt készült animációs alkotás került a filmszínházakba. Idén azonban egyszerre három animációs filmmel jelentkezik a stúdió, elsőként az Így neveld a sárkányodat produkciót küldték a mozikba. A stúdió először megszerezte Cressida Cowell fantasy-könyvsorozatának a megfilmesítési jogait, majd Dean DeBlois és Chris Sanders rendezőket állította a projekt élére, ők korábban a Disney részére készítették a Lilo és Stitch-et és 165 millió dollárt kaptak a munkálatokra. Ahogy a filmről szóló irományomban is megemlítettem elég merész lépés volt a stúdió részéről, hiszen a sárkányos és vikinges filmek elhasaltak a kasszáknál, a 13. harcos 160 millió dollárba került és csak 32 milliót termelt (Amerikában), A tűz birodalma pedig 60 milliós büdzsé mellett csak 43 milliót keresett.
Az Így neveld a sárkányodat 43 millió dollárt keresett gyűjtött be három nap alatt 4055 moziból, ami jóval kevesebb a vártakhoz képest, a tavalyi Szörnyek az űrlények ellen 59,3 millióval tudott kezdeni és annak végösszegével sem voltak elégedettek a stúdiónál, így kútba esett a betervezett folytatás. A DreamWorks reményei szerint a pénteken mozikba küldött alkotás egy franchise első darabja lett volna, alapanyag van bőven, szóval csak reménykedni tudnak, hogy a következő hetekben a nézők rátalálnak a filmre. Az imdb-n 8,1-en áll, a kritikusok sem győzték dicsérni 97 %-os az átlaga a Rotten Tomatos oldalán.

A Bangor Daily News azt írja, hogy az elmúlt évek legjobb animációja, csak a Fel!-lel lehet párhuzamba állítani és eddig ez az év legjobbja. A BDK is azt mondja, hogy az év legjobbja eddig és James Cameronnak is meg kellene nézni, hogy megtanulja, miképp is kell elmesélni egy történet, a Joblo szerint a készítők megtisztelték a közönséget azzal, hogy nem olcsó jelenetekkel szúrták ki a nézők szemét és hanyagolták a rossz vicceket.

 

Úgy kéne az MGM-nek a siker, mint az éhezőknek egy falat kenyér, a stúdió nem áll biztos lábakon, gyakorlatilag csak a James Bond filmekkel tudott némi profitot termelni az utóbbi időkben, a legutóbbi bemutatójuk, a Hírnév sem muzsikált szépen a kasszáknál, pedig reménykedtek, hogy az MTV-s közönség szépen fog áramlani rá. A Hot Tub Time Machine négy barátról szól, akik egy átbulizott forró medencés party után a múltban találják magukat. Pénteken állt rajthoz a film, majd egy gyenge közepes eredményt produkált. Steve Pink előző rendezése, a Felvéve 14,6 milliós kezdés után 36,3 millióig húzta, a Hot Tub Time Machine is elérheti ezt az összeget, ha minden jól megy.
A kritikusok 63 %-ának tetszett a vígjáték, többen a Másnaposokhoz hasonlították a művet. A The Scorecard Review szerint Crispin Glover ellopja a show-t a többiek elől és elég poént szolgáltat, hogy megérje a belépőjegy árát, a Beliefnet írója azt mondja, hogy meg tudj érteni, hogy miért pont 1986-ba ment vissza John Cusack. Mert akkor szerepelt utoljára sikeres filmben. A Wall Street Journalban felteszik a kérdést, hogy milyen rossznak kell lennie egy filmnek, hogy az már jó legyen? Milyen baromságnak kell tűnnie, hogy az mégis élvezhető legyen? Bárhogy is nézzük, a film sajnos nem ennyire rossz.

 

Limitált bemutatók: 350 helyen volt látható a Chloe dráma-thriller, amelyben Julianne Moore felbérli Amana Seyfried-et, hogy tesztelje le férje (Liam Neeson játssza) hűségét. Gyér érdeklődés mellett 1 millió dollár került a kasszákba. A Waking Sleeping Beauty dokumentumfilmet 5 moziban játszották és 33,100 dollárt keresett.

 

Régebbi bemutatók:

Át kellett adnia Tim Burton filmjének a 3D-s vásznak nagy részét, ez erősen megérezte a fantasy bevétele, megfeleződött a kasszákba befolyt összeg a múlt hetihez képest, no sebaj, így is kiválóan teljesít a film, pár nap múlva az Alice Csodaországban átlépi a 300 milliót és ha 350-ig nem is, de 330-ig még eljuthat a Bolondos Kalapos és kompániája. Negyedik helyet szerezte meg az Ex-férj újratöltve, Jennifer Aniston és Gerard Butler párosára 12,4 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők, 55-60 millióig juthat el.. Egy hete a várakozásokat túlszárnyalva szépen nyitott a The Diary of a Wimpy Kid vígjáték, ám az érdeklődés hamar megszűnt irányában, 10 millió dollárra volt jó az alkotás. Tovább folytatja a mélyrepülést a Zöld Zóna, a harmadik víkendjére átjutott a 30-as vonalon, biztosra vehető, hogy végösszege valahol ebben a tartományban lesz. Fele annyian voltak kíváncsiak a Repo Menre, ez végképp betette a kaput a sci-fi akciónak, maximum 15-ig millióig húzhatja. 14 hétig bírta az Avatar a Top 10-ben, a 15 víkendjén már csak a 11. helyen pislog 2 millió dollárral. Szép volt.

 

Amerikai hétvégi mozis becsült eredmények, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Így neveld a sárkányodat

43,30

43,30

165

Iromány, poszter, tv spot, vázlatok


Alice Csodaországban


17,30


293,10


200

Iromány, jelenetek, színfalak mögött, betétdal 

Hot Tub Time Machine

13,65

13,65

36

Előzetes, tv spot

Exférj újratöltve

12,40

38,81

40

Szinkr előzetes, poszter

Diary of a Wimpy Kid

10,00

35,77

15

 

Túl jó nő a csajom

3,52

25,60

20

 Szinkr. előzetes, poszter, jelenet


Zöld zóna


3,35


30,44


100

Előzetes, jelenetek, tv spot 


Viharsziget


3,17


120,60


80

kritika Előzetes, képek, jelenetek 


Repo Men


3,04


11,34


32

Előzetes, poszter, honlap 

Our Family Wedding

2,20

16,78

 

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr881875620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása