Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Sikertelen vonatmegállítás és béna invázió

2010.11.14. 19:29 koimbra 3 komment

Nem sikerült letúrnia az élről a három új bemutató egyikének sem, úgy tűnik, hogy Tony Scott és Denzel Washington még egy buktával gazdagodtak, Harrison Ford sem ért el kiemelkedő eredményt, a Skyline sci-fire se áramlott a nép, de alacsony költségei miatt nem hasalt.
Észak-Amerikai box office

Új bemutatók:

Míg Ridley Scott Russell Crowe-val szeret együtt dolgozni, addig testvére, Tony Denzel Washingtonnal munkálkodott együtt már többször is. Legutóbb a Hajsza a Föld alatt thrillerrel rukkoltak elő (ami bukott), most pedig a Száguldó bombával jelentkeztek. Még a forgatás előtt adódott egy kis probléma, a stúdió ugyanis faragni akart a költségvetésen, ezért mind a rendező, mind a főszereplő fizetését megkurtították, ám Washingtonnak nem tetszett, hogy 20 millió helyett csak 16 ütné a markát és kiszállt, de a stúdió inkább visszavonulót fújt és odaadták neki a húszast. Scott és Washington együttműködésének legjobb eredménye Az utolsó esély (91 millió dollár) volt, Scott utoljára a 90-es években tudott kasszasikert készíteni, A közellenség 111 millió dollárt hozott. Annak fényében, hogy a rendező és a főszereplő egyszer sem tudott 100 millió dollár közelébe eljutni elég bátor húzás volt a stúdió részéről, hogy mégis hatalmas összeggel támogatták meg a valós történeten alapuló vonatmegállítós történetet. A három nap alatt befolyt 23,5 millió szinte azonos a Hajsza a Föld alatt nyitányával (23,5), A tűzben edzett férfi pedig 22,7 millióval indult útnak. Egyelőre nem valószínű, hogy a Száguldó bomba korrekt eredményt (vagy esetleg nyereséget) hozzon Amerikában, jó hátszéllel 80-90 millió körül kerül ki a mozikból.
Az imdb-n 7,1-en áll, míg a Rotten Tomatoes-on egész szép átlaggal bír, 86 %-os.
Abban a világban, ahol a CGI szinte kötelező elem a filmekben Tony Scott igazi vonatokat használt és az akciójelenetek, a kaszkadőrmutatványok is igaziak. - írja a BDK Reviews, míg a Boxoffice magazine szerint Washington és Pine nagyszerűen játszanak és hihetetlen akciókat, adrenalin pumpáló jeleneteket szállítanak le közösen.

 

A negyedik helyet szerezte meg a Skyline inváziós sci-fi. A Strause testvérek effektesként ténykedtek Hollywoodban, rendezői debütálásuk az AvP: R volt, ami enyhén szólva sem nyerte el az Alien filmek rajongóinak a tetszését, ám ez nem tántorította el őket abban, hogy ismét űrlényes produkciót tegyenek le az asztalra. A Skyline-t meglepően kevés összegből készítették, 10 millió dollárt tapsoltak el rá, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a rendezők kedvéért néhány kolléga csak a töredék árát kérte a speciális effektusok gyártásakor.
A Strause fivérek új műve sem bővelkedik a dicsérő véleményekben, az imdb-n 5,8-en áll, a Rotten Tomatoes-on pedig 10 %-os az átlaga, tehát nem sokan kedvelték a filmet. Gondolhatnánk, hogy ennyi negatív kritika után Strausék visszakullognak az effektműhelybe, ám 11,6 millió dolláros hétvége után bizonyára hozzálátnak a folytatáshoz, hiszen már a bemutató előtt elkezdték a forgatókönyvet írni/összecsapni.
A Variety szerint egy igen rosszul összerakott sci-fi thriller, amely alig jobb, mint egy közepes SyFy csatornán látott tévéfilm, a New York Daily News pedig azt írja, hogy a valaha készült legunalmasabb inváziós film.


Harrison Fordra ráférne a nagyobb siker, az utóbbi időszakban csak az Indiana Jones negyedik részével tudott szép eredményt elérni, ám ez az évtized nem volt kegyes hozzá. Rachel McAdams sem fogja kitenni az ablakba ezt a bevételt, de Roger Michell rendezőnek is voltak szebb napjai, ő utoljára 8 éve, az Ütközésponttal tudott korrekt bevételt felmutatni, kasszasikert pedig a múlt évtized végén, a Sztárom a párommal aratott. Szerdán mutatták be az Ébredj velünk vígjátékot, amiben McAdams megpróbál nézetté tenni egy reggeli műsort, a nézőket nem igazán érdekelte a produkció, 5 nap alatt csupán 12,2 millió dollárt folyt be a kasszákba.

A film több okból is egy nagy zűrzavar, a legtöbbjük abból áll, hogy izzadtságszagúan próbálnak valami vicceset prezentálni - írja Wall Street Journal, a Rolling Stone úgy vélekedik, hogy Az alkotás egy fanyar, remek vígjáték, évek óta ez a legjobb és legviccesebb szerepe Fordnak.


Régebben bemutatott filmek: A Megaagy továbbra is tartja magát az élen, közel 35 %-kal csökkent az előző hétvégén megtermelt bevétele, 30 millió dollárt tett hozzá eddigi adataihoz. Megfelezte a nyitó bevételét a Terhes társaság, ezzel 60 millió dollár közelébe jutott a vígjáték. Ilyen felezések mellett Todd Phillips nem fogja megismételni a Másnaposok sikerét, de a 100-ast sem fogja tudni bevenni. 5 millió dollárt szedett össze a Red és a 80 milliós bevétel árnyékában vert tanyát, ami elég szép ahhoz képest, hogy a Bruce Willis nevével fémjelzett filmek csak ritkán találkoznak mostanában ezzel az összeggel. A Paranormal Activity folytatása 3, a Fűrész 3D pedig 2,7 milliót gyűjtött össze, előbbi 82 milliónál jár, utóbbi 43-nál. A közösségi háló 1,7 milliót tett hozzá eddig összeszedett bevételéhez, 90 milliót még el fogja érni, a száz milliót ő sem tudja bevenni.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Megaagy


30,05


89,75


130

 Előzetes, az első 5 perc, jelenetek 

Száguldó bomba

23,50

23,50

100

Szinkr. előzetes, poszter

Terhes társaság

15,53

59,00

65

Iromány, tv spotok

Skyline

11,67

11,67

10

Előzetes, jelenet 1, jelenet 2

Ébredj velünk

9,62

12,23

40

Szinkronos előzetes

For Colored Girls

6,75

30,92

21

 


Red


5,11


79,81


58

Iromány, jelenet
karakter poszter 

Paranormal Activity 2

3,05

82,00

3

 Előzetes, tv spot


Fűrész 3D


2,75


43,46


20

Előzetes, motion poster, tv spotok, jelenet 


Jackass 3D


2,30


114,70


20

Előzetes, poszterek, promo 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr802448644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolee83 2010.11.15. 05:49:40

Nem vártam ezt a Száguldó bombát, de az előzetes meghozta a kedvem! Egyébként meg a Hajsza a föld alatt is fikázták, nekem tetszett!!
A Skyline gondoltam, hogy béna lesz, majd a Battle:Los Angeles lesz inkább nézős ebben a témában!

Alex Mahone 2010.11.15. 07:48:31

Az az imdb 5.8 már 5.2, fél nap alatt, odabasz! :D

Mese92 2010.11.15. 08:52:11

Ez a száguldó bomba jónak tűnik, az előzetes bejött. Az Ébredj velünk-ről sejthető volt, hogy nem lesz siker, én is csak Ford miatt fogom megnézni, amúgy eléggé gyengének látszik. A Skyline meg sosem érdekelt.
süti beállítások módosítása