Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Szerény győzelem a kandúrtól

2011.10.30. 19:25 koimbra Szólj hozzá!

Észak-amerikai box office
A DreamWorks úgy döntött, hogy nem folytatja a Shrek franchise-t, az utolsó részt elég sok negatív vélemény érte, ennek ellenére megállta a helyét a kasszáknál (bár Amerikában a leggyengébben teljesítő résszé vált). Azonban mégsem tette teljes mérték jégre, hiszen az egyik karakter, Csizmás kandúr kapott lehetőséget arra, hogy külön animációs filmben bizonyítson. A cicus megmérettetett és 33 millió dollárt termelt, ami jóval kevesebb, mint bármelyik Shrek nyitó hétvégi eredménye, még a zöld ogre első eljövetele is 42 milliót termelt. Chris Miller rendezése a jelek szerint nem sikerült eléggé szórakoztatóra, legalábbis a közönség nem értékelte igazán, az imdb-n 6,7-en áll, de a kritikusoknak eléggé bejött, a Rotten Tomatoes-on 81 %-kal bír. Hogy meddig húzhatja? A stúdió nem reménykedhet abban, hogy esetleg a karácsony közeledtével rákapnak a családok, hiszen hamarosan jön a Táncoló talpak 2 és a Karácsony Artúr.

Andrew Niccol sci-fit rendezhetett, eleinte úgy hírlett, hogy 100 milliót kapott rá, ebből mostanra 40 millió lett. A rendező eddig művei csak kisebb körben ismertek és eddigi alkotásai sem hoztak figyelemreméltó eredményt. Persze Justin Timberlake neve már elegendő lehetett volna arra, hogy felhívják a figyelmet a produkcióra, ám a 12 millió dollár azt jelzi, hogy Niccol ezúttal sem tudta megvetni a lábát a pénztáraknál. Úgy fest a helyzet, hogy ezúttal még csak szórakoztató, érdekes filmet sem tudott kreálni.

 

Johnny Depp ismét Hunter S. Thompson filmben, bár az első próbálkozás, a Félelmes és reszketés Las Vegasban is alig hozott valamit, csupán 10 millió dollárt szedett össze. Ennek ellenére a Rumnaplóra bátran eltapsoltak 50 milliót, Depp ebben újságírót játszik, aki Puerto Ricoban kap állást, itt pedig a rum is sokkal olcsóbb. Az iszogatós-csajozós-nyomozgatós alkotás szerény 5 millió dollárt termelt, tehát megint kell várni úgy tíz évet, mire elővesznek egy újabb Thompson könyvet a filmesek.

 

Régebben bemutatott filmek: Már a Paranormal Activity 2 végösszegének az árnyékában pihenget a harmadik felvonás. A hatalmas összegű nyitány után várható volt egy nagyobb csökkenés, a 64 % még korrektnek is mondható, ha az eddig megkeresett 81 milliónál többet nem termelne a horror akkor is felettébb elégedett lehetne a stúdió, mivel csak 5 milliót költöttek rá. A Footloose 5,5 millióval gazdagított eddigi bevételét, a Vasököl pedig 4,9 milliót tett hozzá az eddig megkeresett dollármilliókhoz. Elég kevés, a 80 milliót még átlépi, de a 90 millió elérésére kevés az esélye. Csak 3,9 millió dollárt kapart össze A három testőr 3D, Paul W. S. Anderson akciósított Dumas adaptációja odaát nagy bukta.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja. Az adatok a deadline-ról  vannak.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Csizmás, a kandúr

33

33

130

Előzetes, tv spot

Parajelenségek 3

19

81,5

5

Előzetes

Lopott idő

12

12

40

Előzetes

Footloose

5,5

38,5

24

Előzetes  

Rumnapló

5

5

50

Poszter, előzetes

Vasököl

4,9

74,1

110

 Iromány

A három testőr 3D

3,5

14,8

90

 

Iromány

 

Ides of March

2,7

33,5

12

 

Előzetes

 

Pénzcsináló

2,4

67,4

50

Előzetes

Courageous

1,8

27,6

2

 

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr543340735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása