Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Animációs filmek 2012-ben

2011.12.01. 21:30 koimbra 4 komment

Az előző évekhez hasonlóan ismét csokorba szedem, hogy a 2012-es évben milyen filmek várhatóak. Elsőként érkezzenek az animációs produkciók, hamarosan érkezik a többi kategória (sc-fi, akció, stb) is. Az animációs felhozatalban nem csak gyerekeknek szóló alkotások lesznek, hanem akad borongósabb, komorabb mű is. Posztert és előzetest mellékelem, már amelyikhez van, néhány esetében csak egy-két kép akad vagy még az sem.

Az Universal az Illumination Entertainmenttel közösen munkálkodik a The Lorax produkción,, amihez Dr. Seuss könyvét használták fel. A 3D-s alkotás 2012-ben kerül a mozikba, pontosabban március 2-án, ami Seuss születésnapjára esik. A könyv részben oktató jellegű is volt, a szerző fa-és erdő írtás veszélyeire hívja fel a figyelmet mese formájában. Az animációs filmben az egyik negatív alak minden fát kivág, ami az útjába kerül, a másik pedig friss levegő árusításával foglalkozik. Dr. Seuss (Theodor Seuss Geisel) közel 60 gyerekkönyvet írt, művei nagy népszerűségnek örvendtek és örvendenek a mai napig, még a Broadwayen is felhasználták egy-két alkotását. A mozikban is láthattuk a nevét, három produkciót készítettek könyvei alapján, amiből kettő szép sikert ért el.

 

2012-re készül el a Resident Evil: Damnation CGI animációs film, amely a Bioterror (Degeneration) folytatása lesz. Ismételten Makoto Kamiya rendezi a művet, a történetről annyit lehet tudni, hogy bioorganikus fegyvereket vetnek be a kelet-európai háborús zónában és Leon Kennedy is felbukkan. 

 

New York, Central Park, 2010 - 5 tinit erőszakosan bántalmaztak, ám ez a néhány ember nem átlagos fiatal, ők igazi csodagyerekek. Az átélt trauma hatására úgy döntenek, hogy bosszút állnak. Egy hatodik rendkívüli tini, Jimbo Farrar gyűjti őket össze, ám a dolgok elszabadulnak. Az animációs film Bernard Lenteric 80-as években írt regényén (La Nuit Des Entants Rois) alapszik. A rendezést Antoine Charreyron vállalta el, aki eddig számítógépes játékokat készített (pl. Godzilla: Save the Earth, Wheelman) és a Galactic Football animációs sorozatot dirigálta. Second Unit Directorként pedig a Babylon A.D.-nél ténykedett.

 

1984-ben Tim Burton elkészítette a Frankenweenie rövidfilmet, sok-sok év elteltével azonban megcsinálja az egészestés változatot 3D-ben, ráadásul fekete-fehér stop motion animációs filmként. Érdekes, de ezúttal Johnny Depp távol maradt, meg sem fordul a projekt környékén. A történet szerint Victor ebét, Sparkyt elüti egy autó, a srác ettől kezdve mindent annak érdekében, hogy kutyusát visszahozza az életbe, miután az ebet elütötte egy autó. Azonban hamarosan kiderül, hogy tettének vannak árnyoldalai is.

 

Genndy Tartakovsky megannyi tévés alkotás után végre a mozis produkciót készíthet a Sony égisze alatt. A jóembernek köszönhetjük a Dexter laboratóriumát, a Szamuráj Jack-et és a Klónok háborúját. A Hotel Transylvaniában Adam Sandler kölcsönzi a hangját Drakulának, nem nagy meglepetés, hogy Kevin James és David Spade is megszólaltat egy-egy karaktert. A címbéli hotelt Drakula nyitja meg, ahol a többi híres szörny és lény ki tudja pihenni magát, ahol távol lehetnek az emberektől. A Sötétség hercegének ezen kívül van egy fia is, nagyon vigyáz rá, még véletlenül sem akarja, hogy kitegye a lábát a környékről. De aztán betoppan egy ember a hotelbe...

 

A Pixar prezentálásában érkezik a Merida, a bátor 3D-s alkotás, amely a titokzatos, rejtélyes skót felföldön játszódik. Merida a tűzrőlpattant királylány alig bír megmaradni a fenekén és mikor tettei nagy zűrt okoznak, káoszt hoznak a birodalomra. Egy idős boszorkányhoz fordul segítségért, semmissé szeretné tenni a szörnyű átkot, mielőtt még nem késő. Brenda Chapman látott hozzá az alkotáshoz, de egy idő után leváltották kreatív nézetkülönbségek miatt, Mark Andrews került a helyére.

 

A Dorothy of Oz amolyan folytatásként funkcionálna, a történet szerint Óz nagy bajban van és csak Dorothy segíthet rajta. A lány és kutyája, Toto visszatér Óz birodalmába, ahol újra találkozik régi barátaival, az oroszlánnal, a madárijesztővel és a bádogemberrel. Együtt kell megállítaniuk Jestert, aki megszerezte a gonosz nyugati boszorkány varázspálcáját és annak segítségével az embereket bábokká változtatja és még az a veszély is fennáll, hogy elpusztítja a sárgaköves utat.  Dorothynak ráadásul egy olyan barlangon  kell keresztülmenni, amely tele van éhes sárkánnyal. A Dorothy of Oz animációs filmet Dan St. Pierre rendezi, tőle 2006-ban a  Kis nagy hőst (Everyone's Hero) láthattuk, tavaly pedig a Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey animációs sci-fit tette le az asztalra.

 

Steve Martino és Mike Thurmeier rendezi a Jégkorszak negyedik részét, Manny, Diego és Sid ezúttal egy jéghegyen utazva különféle nehézségekkel néznek szembe, többek között tengeri szörnyekkel, vérszomjas kalózokkal gyűlik meg a bajuk, de felfedeznek egy újabb világot is. Természetesen a Motkány sem marad ki a jóból.

 

Még nincs kitűzve az Escape from Planet Earth animációs film bemutatója, egyelőre a producerek és a Weinstein stúdió pere zajlik. Tony Leech és Brian Inerfeld azt állítja, hogy Weinsteinék megszegték a szerződést és abszolút hozzá nem értő módon viselkedtek. Az alkotásban Scorch Supernova űrhajós egy segélykérő üzenetre reagálva landol egy veszélyes bolygón, a Földön, ahol csapdába esik és az 51-es körzetbe szállítják. Callan Brunker készíti a művet, az úriember dolgozott a 9 és a Horton projekteken is.

 

 

 

 

Az Aardman stop-motion produkciójában Pirate Captain és csapatát követhetjük, ám a banda elég béna, röhejes. Mindenesetre szeretnének bizonyítani, indulnak az Év Kalóza díjért. Többek között Black Bellamy-vel és  Cutlass Lizzel kell felvenniük a versenyt, de felettébb lelkesek és kedvüket nem töri le semmi. Kalandjuk a Vér szigeten veszi kezdetét, majd a ködös Londonban kötnek ki, ahol a Királynővel is meggyűlik a bajuk.

 

A Laika produkciós cég első animációs próbálkozása nem teljesített rosszul, a Coraline 121 millió dollárt termelt világszerte. Következő alkotásuk 2012-ben kerül a mozikba, a ParaNorman főszereplője egy srác, akinek zombikkal, kísértetekkel és az éjszaka más teremtényeivel veszi fel a harcot. Sam Fell, a Cincin lovag (The Tale of Despereaux), az Elvitte a víz (Flushed Away) és a rendezés terén még újoncszank számító Chris Butler készíti a stop-motion animációs filmet.

 

A Starship Troopers Invasion  története egy távoli föderációs helyőrségben veszi kezdetét, John A. Warden vezeti az itt állomásozó katonákat. Miután a bogarak lerohanják őket néhányukat sikerült kimenekíteni és a Föld felé veszi az irányt. Időközben Carl Jenkins, a Paranormális Hadviselés hivatalának egyik tisztje eltűnik egy küldetésen és Warden csapatára hárul a feladat, hogy megtalálják.

 

Apró termetű "lények" élik saját világukat, vigyázva arra, hogy az emberek nehogy megpillantsák őket. A Clock család olykor-olykor elcsen valamit, de ezek hiánya senkinek nem tűnik fel. A 14 éves Arrietty kissé óvatlan és észreveszi egy srác és barátokká válnak. A rendezés terén újoncnak számító Hiromasa Yonebayashi dirigált, ám dolgozott többek között A vadon hercegnőjén és a Chihiro szellemországban (Sen to Chihiro no kamikakushi) produkción. Mary Norton regényéből Hayao Miyazaki és Keiko Niwa készített forgatókönyvet, előbbi nagy névnek számít a szakmában, utóbbi a Földtenger varázslóját (Gedo Senki) vetette papírra.

 

Bollywood felől érkezik a Koochie Koochie Hota Hai CGI animációs produkció, Tarun Mansukhani és Vishal Sonawane készíti. A film az 1998-as hindi film Kuch Kuch Hota Hai remake-je.  A központi sztori három kutyára koncentrál, de a mellékkarakterek is állatok lesznek: csirkék, macskák, malacok.

 

A jeruzsálemi és los angeles-i székhellyel rendelkező Animation Lab falai között születik meg a The Wild Bunch animációs produkció. Egy rét virágai és növényei fognak össze, mivel megtámadják nyugodt élőhelyüket a genetikailag módosított kukoricaszárak.

 

Tom Walsh első alkotásában egy családot ismerhetünk meg, akik új helyre költöznek. Ám a régii házikó telis tele van különféle lényekkel, amelyek némi színt hoznak a família életébe és legalább a családtagok közelebb kerülnek egymáshoz.

 

Walsh nem vesztegeti az idejét, javában dolgozik a Losopolis animációs filmen. Ebben két gyerek a nagymamájukhoz kerül, mikor édesanyjuk üzleti útra indul. Hamarosan kiderül, hogy a nagyi egy más világ lakója, amelyet eddig soha, senki nem ismert és nem látott.

Rich Moore a Firka villa és a Futurama sorozatok rendezője vezényli le a Wreck it Ralph-ot, a címszereplő egy arcade játék karaktere, aki bejut egy fps játékba, aminek következtében egy veszélyes figura nagyobb erőre kap. A tervek szerint 2013-ban érkezett volna, de áttették 2012 novemberére a bemutatót. A promó videót a D23-as expón mutatták be.

 

Shannon McGee eddig vizuális effektusokat készítgetett, többek között az Aranyhaj és a Beowulf projekteken dolgozott. Első rendezése egy animációs film lesz, története nem ismert, de annyit lehet tudni, hogy a holland folklórból merítettek az alkotók.

 

A DreamWorks jövőre hozza a Madagaszkár harmadik részét. Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a viziló, Melman, a zsiráf és a pingvin különítmény Afrikából New York felé veszik az útjukat, ám az út némi technika zűr támad, ezért Monte Carloban ragadnak. Itt csatlakoznak egy utazó cirkuszhoz, azt remélve, hátha végre hazajutnak. Sok-sok európai várost megjárnak, végül Londonban kötnek ki. A cirkuszi állatok kedve nem túl nagy, csak nehezen akarnak fellépni, de Alexék újra felrázzák a csapatot és boldogan állnak a színpadra.

Szintén a DreamWorks égisze alatt készül a The Croods, amely abba a kalauzolja el a nézőt, ahol még ősemberek éltek. Grug és családja egy földrengés miatt kénytelen elhagyni addigi élőhelyüket, új otthont szeretnének keresni, e közben rengeteg kalandot élnek át. Kirk De Micco, a Csimpilóták rendezője Chris Sanders-szel, az Így neveld a sárkányodat alkotójával közösen készíti az animációs filmet.

A Pulitzer-díjas David Lindsay-Abaire adaptálja a DreamWorks Animation részére a The Guardianst, amely William Joyce könyvsorozatán alapszik, amely majd 2011-ben kerül a boltok polcaira és mindegyik sztori egy adott Őrzőre (Guardian) fog összepontosítani. A történetben egy csapat klasszikus, ikonikus figura verődik össze egy csapatba, hogy megvédje a gyerekeket a gonosz erőktől. A csoport tagjai között ott található a Télapó, a Hóember, a Húsvéti nyuszi és az Holdbéli ember is.

Az akciófilmes összeállítás erre, a horrorfilmes lista emerre, a várható sci-fi filmes felsorolás pedig emitt érhető el. A drámákról is akad egy poszt, illetve a fantasy-és képregényfilmek sem maradtak le és ne feledkezzünk meg a vígjátékokról sem. sem.

Címkék: előzetes2012

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr423413284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolee83 2011.12.01. 22:28:56

Ha jól emlékszem a Jégkorszak 4 sztorijáról először olyat lehetett olvasni, hogy főszereplőink lefagynak, majd a jelenben kiolvadnak és így a jelenben játszódna a történet. Akkor nem ez lesz. De azért várós akárcsak a Madagaszkár 3 ami már nem is Madagaszkár! :D

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2011.12.02. 01:18:53

Lesz mit nézni. Leginkább a Hotel Transylvania, The Pirates, meg a Starship Troopers Invasion, amik igazán érdekelnek. Az a kutyás marhaság meg milyen egy hulladék.

Bolyhos 2011.12.02. 10:33:20

The Prodigies és a Kalózok mellett még a Burton féle "kutyás marhaság" :P ami várós.

winterrain 2011.12.02. 19:13:06

Még az Anilogue-ról sem írtatok!
Hol van FayeFaye, most amikor szükség lenne rá?! Mindenesetre az Arrietty-re nagyon kíváncsi vagyok. Kár hogy valószínűleg nem fogják nálunk bemutatni. Ezt abból vezettem le hogy a Ghibli előző filmjét sem mutatták még be nálunk ( Ponyo ) Ha esetleg valamelyik Anilogue szervező olvassa ezt a kommentet, akkor innen üzenem neki hogy .... ( csúnya szavak ). Tudni fogja miért.
süti beállítások módosítása