Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A nyár eddigi sikerei és csalódásai

2008.06.30. 14:29 koimbra 1 komment

Itt az év fele, tombol a nyár, itt az ideje egy kis rövid áttekintéshez.

Nézzük mi volt nyáron:

Bukták: Tavaly nyáron az Evan, a Minden6ó maradt igazán pácban, de még azt is átlökdösték a 100-as vonalon, de mit sem segített rajta, 170-ből készült. Idén nyáron már volt pár elvérzés. A Speed Racer 120 millióból készült (ámbár 180-ról is szóltak a hírek) és max 43 millióg csoroghat el. A Narnia folytatása, a Prince Caspian is elég gyéren teljesített. Az első rész 291 millióval zárt Amerikában, összbevétele pedig 744 millió dollár volt. A folytatásnak jó ha a 140 milla meglesz, amihez eddig még 138 millió társul, 200 millióból készült, a készítőket nem keseríti el a bukta, jön a harmadik felvonás. A Hihetetlen Hulk sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, habár több helyen is azt lehet olvasni, hogy jobb, mint elődje, mégis bukni fog hazájában. Eddig 115 milliót hozott, hamarosan kifogy a szuflából, 150-ből készült, ezt kizárt, hogy elérje.

 

Csalódás: Adam Sandler vígjátéka, a Ne szórakozz Zohannel is elég döcögősen halad előre, örülhet, ha átlépi a 100-as határt. Az esemény sem az a film lesz, ami M. Night Shyamalant visszarepíti a csúcsra, a film nem bukott meg, de ezt csak a marketingnek köszönheti és bizony nem is lesz siker sem belőle.

 

Siker: A Vasembernek és az Indy 4-nek nincs oka panaszra, eddig ők vezetik idén a bevételi listákat. A Szex és New York bevételén sokan csak meresztették a szemüket, elég szépen hoz Amerikában és nemzetközileg is. A Kung Fu Pandának is tervezik a következő részét a bevételek láttán.

 

A Wall-E is szépen indított, akárcsak a Wanted, a Get Smart is jól teljesít eddig.

 

Na és mi volt nyár előtt?

A Cloverfield volt az év első meglepetése, hiszen elég jól indított, de aztán nagyokat zuhant és 80-milliónál megállt, a folytatás jövőre jön. A Jumpert is végül átnyomták a 80-as határon, nemzetközileg még 142 millió jött hozzá az amcsi bevételhez, ennek is folytatást terveznek.

Az év első filmje, illetve meséje, ami túljutott a százas vonalon a Horton volt. Jelenleg 153 milliója van (+nemzetközileg 140). Csalódás Roland Emmerich i. e. 10.000 rendezése, amely ugyan szépen kezdett, de végül nem jutott el a 100-as határig, 94,7-nél megállt.

 

Az összes romantikus film nagyjából jól szerepelt, ezek közül a Míg a jackpot el nem választ vezet (78 millió dollár Amerikában). Érdemes még megemlíteni a Rambo-t, ami megbukott, de ettől függetlenül jön a folyatás majd (legalábbis beszélnek róla).

 

Röviden ennyit, majd év végén egy hosszabb áttekintést írok.

 

Szerintem az év legjobb filmjei eddig:

Indiana Jones és a Kristálykoponya királysága

Doomsday

Chocolate

 

...és a legrosszabbak:

Csak a testeden át

Bakkermann

Superhero Movie

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr7546136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pter 2008.07.05. 12:59:26

mesi nem tudom hogy emlékszel e még rám matykó peti vagyok
én még a legjobbak közé betenném az I am Legend-et mert igazán megható film volt és akárhogy is rontották el vírusfertőzött emberek animációját mégis egy olyan kaliberű film volt ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül
amugy meg nagyon klasz az oldal
az egyik haverom is szerkeszt egy ilyesmi oldalt bár ő inkább művészfilmekben utazik
süti beállítások módosítása