Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A Páros mellékhatás napfürdőzik az első helyen

2009.10.11. 20:30 koimbra 2 komment

Egy széleskörű bemutató volt Észak-Amerikában ezen a hétvégén, ami egy romantikus vígjáték volt és az első helyet kaparintotta meg a Páros mellékhatás. Vince Vaughn, Jon Favreau, Jason Bateman, Kristen Bell, Malin Akerman, Jean Reno és Faizon Love játsszák a főbb szerepeket a filmben, a rendezést pedig Peter Billingsley bízták, aki eddig csak egy sci-fi rövidfilmet dirigált 1994-ben, inkább színészként ügyködött Hollywoodban Valószínűleg azért készíthette ő a filmet, mivel a két főszereplő nagy haverja, játszott a Vasemberben és a Mi a manóban?, amit Favreau rendezett és szintén feltűnt a Szakíts, ha bírszben, amiben Vaughn volt a főszereplő.A forgatókönyvet Favreau és Vaughn írta Dana Fox-szal.

Érthetetlen számomra, hogy miképp tud sikert elérni egy olyan film, amit a nézők nem kedvelnek és a kritikusok is lehúzzák. Az imdb-n 254 szavazat után 5,7-en áll, a Rotten Tomatoes-on pedig 13 % az átlaga. Több kritikus is leírja, hogy olyan a film,mintha a sztárok csak leruccantak volna vakációzni egy trópusi szigetre és közben elkészítették volna ezt a produkciót. Van aki megjegyzi, hogy Vaughn ismét ugyanazt a szájhős figurát hozza, mint a többi filmjében és olvasható olyan is, hogy nem volt vicces 107 percen keresztül Favreu szőrtelenített mellkasát lesni. A Quad City Times szerint ízléstelen és unalmas, ugyanolyan humortalan, mint a Nászfrász. A Sly Fox kritikusa pedig azt írja, hogy csak tudni kell kikapcsolni az agyat, így élvezetes romantikus bolondozást láthatunk. Az Outtakes With Fiore-ben pedig az olvasható, hogy jó lenne ha valaki lelőné Vaughnt, nehogy még egy ilyen filmet készítsen.

 

Régebben bemutatott filmek:

Második helyre csúszott a Zombieland, 39,4 %-kal kevesebben váltottak jegyet a horror-vígjátékra, mint egy hete, az imdb-n a legjobb filmek listáján is feljebb kúszott, a 151. most éppen. A Derült égből fasírt a 96 millióra ült rá, néhány nap múlva meghódítja a 100 milliót, amit a Toy Story 1-2 ismételt bemutatója nem fog elérni, igaz ezek az animációs filmek már anno megmutatták mire képesek, csak pár plusz milliót tesznek hozzá 3D-ben az eredményeikhez. 126 mozit csaptak még hozzá a Paranormal Activity-hez, 159 filmszínházban vetítik és láss csodát, a box office lista ötödik helyére kapaszkodott fel, 44.400 dollárt keresett mozinként, ez azt jelenti, hogy 8,2 milliót hozott a hétvégén, szép teljesítmény, ahhoz képest, hogy a DreamWorks remake-et akart készíteni belőle, csak a tesztvetítés után döntöttek úgy, hogy mégis bemutatják. Túljutott a 30 millión a Hasonmás, a 40 milliót már nem éri el, az The Invention of Lying bevétele pedig megfeleződött, 3,3 milliót keresett a víkenden. Drew Barrymore rendezése a Whip It nem nyitott múlt héten túl szépen, a film pályafutása sem mondható gyönyörűnek, közel 40 %-kal csökkent a bevétele. Michael Moore dokumentumfilmjét, a Capitalism: A Love Storyt már 995 helyen vetítik és 2,7 milliót hagytak ott a nézők a kasszáknál. Valamilyen oknál fogva még mindig 3000 feletti moziban adják a Hírnév remake-jét, pedig már a nyitány sem kecsegtetett semmi jóval, a stúdió az utolsó centet is megpróbálja kisajtolni a filmből. A Love Happens a 20 millión jutott túl, a 9 animációs film pedig a 30-ast vette be.

 

Limitált bemutató: Chris Rock főszereplésével készült el a Good Hair dokumentumfilm, 186 moziban volt látható és 1,11 milliót hozott az alkotás. 4 helyen volt látható az An Education, 162.000 dollárt termelt a film.6 moziban adták a Michael Sheen főszereplésével készült The Damnes United sportdrámát és 36.800 dollárt keresett 3 nap alatt.

 

Jövő hétenen mutatják be a Law Abiding Citizen akcióthrillert, az Ahol a vad dolgok vannak fantasyt és A mostohaapa remake-je is befut.

 

Hétvégi amerikai becsült mozis bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Páros mellékhatás

35,34

35,34

70

Szinkronos előzetes


Zombieland


15


47,8


23,6

Előzetes, túlélési tippek, képek 

Derült égből fasírt

12

96,25

100

Iromány

Toy Story 1-2

7,67

22,67

 

 

Paranormal Acitivty

7,66

8,28

 

Előzetes, érdekességek


Hasonmás


4,11


32,57


80

Iromány ,képek, poszterek

The Invention of Lying

3,37

12,32

18,5

Előzetes

Whip It

2,8

8,76

15

Előzetes, képek

Capitalism: A Love Story

2,7

9

 

Előzetes

Fame

2,55

20,04

18

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr611443289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

curby (törölt) 2009.10.12. 12:33:12

Én már nagyon várom ezt a filmet.A bemutatója nagyon tetszett.Vince Vaughn az egyik kedvenc színészem.jó filmjei vannak.a kritikusok meg kapják be.ha nem tetszett nekik akkor nézzenek meg valami unalmas művész filmet.szerintem jó film lesz.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.10.12. 17:43:36

A Paranormal Activity eredménye nem semmi, és a Zombieland is jól hoz.
süti beállítások módosítása