Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Vad dolgok az első helyen

2009.10.18. 20:17 koimbra Szólj hozzá!

Maurice Sendak mesekönyve talán itthon nem túl ismerős, de az óceánon túl, Amerikában igenis tudják miről van szó és rengetegen olvasták az alkotást. 1963-ban jelent meg a könyv, a wikipedia szerint még opera és egy rövid animációs film is készült belőle. A Disney is egy animációs produkciót szeretett volna készíteni belőle a 80-as években, de nem lett semmi belőle. Majd 2001-ben az Universalhoz kerültek a jogok, a Grincs előtt még egy teasert is láthattak a nézők. A stúdió először szintén animációban gondolkodott, majd némi idő elteltével már filmet szerettek volna a könyv alapján. Spike Jonze ülhetett a rendezői székbe, de az Universal nem volt elégedett az elképzeléseivel. A jogok pedig átkerültek a Warnerhez, 2006-ban hozzá is láthatott a forgatáshoz. 2008-ban kikerült a netre egy felvétel a filmből, ami nem nyerte el a rajongók tetszését, állítólag a Warner olyasmit is fontolgatott, hogy újraforgatják a filmet. Egy fejes azonban elmondta, hogy Jonze-nak több pénzt is időt adtak, hogy szépen kipofozza a filmet. Most pedig végre a mozikba küldhették a filmet, 3735 filmszínházban volt látható a produkció, 32 millió dollárt termelt a film, amivel megszerezte a box office lista első helyét. 8,7 csillaggal büszkélkedhet az imdb-n az Ahol a vadak várnak. A kritikusok több, mint 2/3-a pozitívan nyilatkozott a filmről. Az eFilmCritic.com szerint az Ahol a vadak várnak alkotást biztosan meg fogják említeni akkor, ha a legjobb családi filmekről lesz szó. A Back Stage azt írta, hogy Spike Jonze üde színfolt a mozi világában, de az új filmje után a néző mégis azt kívánja, bárcsak maradt volna a mesekönyv a polcokon. A New York Press írója pedig azt mondta, hogy ez a legmerészebb gyerekfilm az 1980-as Popeye óta.

 

A második pozíciót szerezte meg a Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen), melyben Gerald Butler áll bosszút családja gyilkosain és még az ügyészen is. A kezdetekkor Butler még az ügyészt játszotta volna, aztán döntött úgy, hogy inkább a revansot vevő fickót alakítaná, de arra a szerepre már leszerződött Jamie Foxx, ezért hát megkérte, hogy cseréljenek szerepet. A rendezői poszton is történt némi csere, Frank Darabont dirigálhatta volna a filmet, ám végül kilépett és helyére F. Gary Gray került. A produkció hamarosan az Overture Films legsikeresebb darabja lesz, eddig a Törvény gyilkosával érték el a legjobb bevételt (40 millió), de biztosra vehető, hogy egy-másfél héten belül A törvénytisztelő polgár lehagyja az Al Pacino és Robert De Niro főszereplésével készült filmet.

Az imdb-n 7,6-en áll, a Rotten Tomatoes oldalán pedig csak 25 %-on. A kritikusok megemlítik, hogy teljesen illogikus az egész, az IGN-n pedig azt írják ha beül valaki a filmre, akkor ki kell, hogy kapcsolja az agyát, így nem fogják idegesíteni a zavaros dolgok. A Can magazin azt írja, hogy egy kiváló expoitation mozi A listás szereplőkkel. A RopeofSilicon azt mondja, hogy kölcsönözd ki a Bárányok hallgatnak és az Összeomlás filmeket, majd azok történéseit mosd össze és akkor majd rájössz, hogy mit is akartak ezzel a filmmel.

 

Ötödik helyen nyitott A mostohaapa remake-je. Az eredeti film alkotóit John List ihlette meg, aki megölte feleségét, anyját és gyerekeit, majd eltűnt, csak 18 év után sikerült a nyomára akadni. A 87-es film most új köntösben érkezett meg a vásznakra. A közönség nem volt oda érte, az imdb-n csak 5,6-en toporog éppen, a Rotten Tomatoes-on pedig 7 % az átlaga. A Redbox kritikusa szerint ha a készítők tökösebbek lettek volna, akkor egy igazi, pofás remake-et láthatott volna a közönség.

 

Régebben bemutatott filmek:

Immár 760 helyen futott a Paranormal Activity, a harmadik helyen pislog jelenleg a horror. A negyedik a Páros mellékhatás, amelyre közel 48 %-kal voltak kevesebben kínáncsiak, mint egy hete, ha ilyen csökken a bevétele, akkor búcsút mondhat a 100 milliónak. Ezt a határt lépte túl a Derült égből a fasírt, jelenleg 108 milliót gyűjtött eddig össze az animációs film. Hetedik a Zombieland, amely most lépte át a 60 milliót, szerintem 75-80 millió körül fogja elhagyni a mozitermeket végleg. A Hasonmásnak már a 40 millióért is meg kell majd küzdenie. A Coen tesók rendezésében készült The Serious Mant 82 helyen játsszák, eddig 1,8 milliót hozott a film.

 

Limitált bemutatók:

119 filmszínházban vetítették a New York, I Love You-t és 372.000 dollárt keresett. 70 moziban adták a Black Dynamite grindhouse-stílusban készült filmet, 141.000 dollárt termelt a produkció. 2 helyen volt látható a The Ministers akció-dráma, amiben Harvey Keitel és John Leguizamo a főszereplő, összesen 2160 dollár került a kasszába.

 

Jövő héten érkezik az Amelia, bemutatják az Astroboyt, befut a Rémségek cirkusza és a Fűrész hatodik része.

 

Amerikai becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvége bevétele

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Ahol a vadak várnak

32,47

32,47

80

Előzetes, karakterposzterek

Törvénytisztelő polgár

21,25

21,25

50

Előzetes, sok kép, jelenet

Paranormal Activity

20,16

33,71

 

Előzetes, érdekességek

Páros mellékhatás

17,94

63,33

70

Szinkronos előzetes

The Stepfather

12,3

12,3

 

Poszter

Derült égből fasírt

8,1

108,28

100

Iromány

Zombieland

7,8

60,82

23,6

Előzetes, túlélési tippek, képek 

Toy Story 1-2

3

28,59

 

 

Hasonmás

1,92

36,33

80

 Iromány ,képek, poszterek

The Invention of Lying

1,9

15.49

18,5

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr401458656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása