Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Stallone és csapata tartotta magát a nagy támadásban

2010.08.22. 20:59 koimbra Szólj hozzá!

Észak-Amerikai box office:

Összesűrűsödtek a bemutatásra válók filmek, így augusztus vége felé 5 szélesebb körű premier is volt, amelyek közül egyiknek sem sikerült letaszítania a trónról a The Expendables old-school akciófilmet.
 

Új bemutatók:

Második helyen nyitott Jason Friedberg és Aaron Seltzer új paródiája a Vampires Suck. A két úriember az elmúlt időszakban nagyon azon volt, hogy a műfajtól elvárható (a Csupasz pisztollyal és a Nagy durranással magasra tett) minőséget egyre lejjebb tornássza úgy, hogy közben profitra tesznek szert. Ezen művek az imdb-n elég gyér pontozással szerepelnek, a Csajozós film termelte mind közül a legtöbbet, ám a Katasztrófafilmmel már csak 14 milliót sikerült összekaparnia. A páros ezúttal az Alkonyatot próbálta kifigurázni, nem is okoz különösebben nagy meglepetést, hogy 3,6-en áll az imdb-n, a kritikusok közül alig akadt valaki, aki pozitívan értékelte a látottakat. Szerdán küldték a mozikba az alkotást, 5 nap alatt 18 millió dollárt folyt be a kasszákba, ami után biztosra vehető a profit és az is, hogy a két rendező hamarosan ismét hallat magáról. A Movies.com a két direktort a ma élő két legrosszabb filmkészítőnek nevezte. Toronto Star pedig azt írja, hogy a paródiáknak vidámnak kellene lenniük, de ez egyszerűen csak sz*r.

Az afro-amerikaikat a Lottery Ticket vígjáték próbálta becsalogatni a mozikba és ha nem is vonultak tömegével a nézők a kasszákhoz, azért tűrhetően teljesített a Bow Bow és Ice Cube főszereplésével készült film. A 17 millióból kihozott vígjáték 11 milliót szedett össze három nap alatt, a végösszeg valahol 25-30 millió körülre várható, nemzetközileg nem túl valószínű, hogy sokat hozzá fog tenni, az ilyen produkcióknak Amerikákban kell megszedniük magukat. A zeneiparban ténykedő Erik White rendezése 4,4-en áll az imdb-n, a Rottenen pedig 32 % az aránya. A kritikusok egy része megemlíti, hogy az alkotásban felerősítik a sztereotípiákat és leginkább Ice Cube korábbi filmjeire, a Birkanyírásra és a Friday művekre hasonlít. A Times-Picayune azt írja, hogy a kiszámíthatóság, a sztereotípiák és túl szentimentális pillanatok ellenére szórakoztató film lett a Lottery Ticket.

A Piranha remake csak a hatodik helyet tudta megcsípni, ami eléggé csalódás szagú, főleg, hogy egy horrorban és feldolgozásban jártas rendezőt, Alexandre Aja-t nyertek meg a filmhez. Aja két évvel ezelőtt jelentkezett a Tükrökkel, ami nem muzsikált túl jól, ám előtte A sziklák szeme remake-kel már szépen termelt. A nézők kedvelik (imdb: 7,2), sőt a kritikák is kedvelték, a Rotten Tomatoes-on 80 %-on áll eddig, ami kifejezetten jónak mondható. Hiába a 3D-s vérengzés, csak 10 millió dollárt kapart össze a horror, de mivel alacsonyan tartották a büdzsét és DVD-n eléggé kelendőek az ilyen műfajú filmek nem lennék meglepve, ha előbb-utóbb érkezne a folytatás. A BDK Reviews kritikája jól írta körül a Piranha 3D-t: 80.000 gallon művér, túlzott erőszak, gore, kegyetlenül rossz párbeszédek, magas feszültség, pornósztárok és vizes poló verseny, mindezt 3D-ben. Na, érdekel már? A HitFix azt mondja, hogy felejtsd el az Avatart, Kelly Brook az igazi oka annak, hogy a 3D-t létrehozták. A Bloody-Disgusting szerint Alexandre Aja legjobb filmje a Magasfesztülség óta.

 

Észak-Amerikába még csak most jutott el a Nanny McPhee és a nagy bumm, nálunk már régen lekerült a mozik műsorairól. Az első részt odaát is vetítették, 47 millió dollárra tett szert 14 milliós kezdés után. A sequel azonban csak 8 milliót gyűjtött össze három nap alatt, így elviekben nem tudja hozni az elődje bevételét.

 

Jennifer Aniston egyszer lenn, egyszer fenn. Az Exférj úratöltve filmben a romantika mellé akció is társult, a Marley meg énben pedig ott volt a szeretni való eb, a Nem kellesz eléggé pedig pont jókor volt jó helyen és mellette még rengeteg ismert név játszott. A Managment viszont csak limitáltan futott, a Derült égből szerelem pedig keveseket érdekelt. A Sejtcserés támadásban (The Switch) Jason Bateman saját maga tölti tele Aniston félretett dobozkáját, amiben sperma volt, csak a véletlen folytán kiürült. A rendeződuó eddig egyetlen filmet készített, a Jégi dicsőségünk elég magasra szárnyalt, ám ez a vígjáték meg sem fogja közelíteni annak eredményét. A Detroit News azt írja, hogy nem egy rossz film, csak éppen totál átlagos. De Bateman legalább elég jó, olyan természetes, vicces és érzelmekkel teli alakítást nyújt. Ezért mindenképpen látni akard őt újra, csak éppen egy másik alkotásban. Az M. Star Tribune-ban pedig az olvasható, hogy Aniston és Bateman között működik a kémia és eléggé viccesek is. De a hat éves Thomas Robinson ellopja előlük a show-t.

 

Régebben bemutatott filmek: Megtartotta első helyét Sylvester Stallone akcióparádéja, a The Expendables, a 16,5 millió dollár mindenképpen pofás szám, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy R kategóriás produkcióról van szó. Eddig 64 milliót szedett össze és biztosra vehető, hogy túl fog jutni a 80-ason, a 100 milliót pedig csak jó széllel hódíthatja meg. A Julia Roberts főszereplésével készült Ízek, imák, szerelmek közel megfelezte a múlt heti bevételét, 12 milliót hagytak ott a nézők a kasszáknál. 10 milliót gyűjtött be a Pancser police, a 90 millió közelében táborozott le a film, ha minden jól megy egy-másfél hét múlva össze is jön a 100 millió. 7 milliót tett hozzá az Eredet a bevételéhez, Christopher Nolan alkotása már bőven túl van a negyed milliárdon, több, mint 260 milliót szedett össze eddig. A Top 10-be még belefért a Scott Pilgrim is, a képregényfilm nem mozgatta meg az embereket, hiába nagy a tetszési indexe (imdb: 8,2). Salt ügynök már csak 100.000 dollárra van a 110 milliótól, a Toy Story 3 pedig a hétvégén megszerzett összeggel már 403 millió felett jár, valószínű, hogy ez évben hasonlót egy film se fog tudni produkálni.

 

Amerikai hétvégi mozis bevételek (top 10), az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

The Expendables


16,50


64,89


80

Előzetes, képek, Tudtad hogy?

Vampires Suck

12,20

18,56

20

Kritika, előzetes

Ízek, imák, szerelmek

12,00

47,10

60

Előzetes

Lottery Ticket

11,12

11,12

17

 


Pancser police


10,10


88,19


100

Előzetes , motion poster, jelenet 


Piranha 3D


10,03


10,03


24

Poszter és képek, előzetes

Nanny McPhee és a nagy bumm

8,31

8,31

35

 

Sejtcserés támadás


8,10


8,10

 


Előzetes

Eredet

7,65

261,84

160

 Kritika


Scott Pilgrim vs. The World


5,03


20,73


60

Interaktív előzetes, viral marketing

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr812239526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása