Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Az Ismeretlen férfire fizettek be a legtöbben

2011.02.20. 20:50 koimbra 1 komment

 Észak-Amerikai box office
A jenkiknél egy thriller, egy vígjáték és egy sci-fi volt a felhozatal. Utóbbi kettő minősége elég gyatra, erről árulkodnak a kritikák, a bevétel alapján pedig látható, hogy két produkció biztosan profitképes lesz.

 

Új bemutatók:
Első helyen kezdett az Ismeretlen férfi , amelyben Liam Neeson Berlinben balesetet szenved, a kómából magához térvén döbben rá, hogy valaki átvette a helyét és senki nem ismer rá. Neeson utolsó thriller-akciója az Elrabolva volt és már a posztert elnézegetve is ez a film jut az ember eszébe. Ami ugye jó volt és jól termelte a milliókat. A film a Dark Castle eddigi fennállásának legjobb nyitányát hozta, 21,7 milliót gyűjtött be a hétvége alatt (Az Elrabolva 24,7-et) Joel Silver és Robert Zemeckis cége leginkább horrorokkal foglalkozott, bődületesen nagy eredményt egyik mű sem hozott. Jaume Collet-Serrát is innen ismerhetjük, hiszen a Viasztestek és Az árva horrorokat készítette a Dark Castle számára. A BDK Reviews írója úgy véli, hogy még Steve McQueent is lenyűgözték volna az autósüldözések. Neesonnak pedig ilyen figurákat kellene játszani mostantól. A New York Post kritikusa szerint hiába vannak törekvések arra, hogy egy A kategóriás filmként tekintsünk az Ismeretlen férfire, elég hamar a B kategória jól ismert komfortos övezetében találja magát.

 

Az idei első űrlényes film D.J. Caruso prezentálásában érkezik, ebben egy idegen faj a túlélését küzd a bolygónkon egy másik földön kívüli faj ellen. Alex Pettyfer, a Gleeből szalasztott Dianna Agron és Teresa Palmer játsszák a főbb szerepeket, volt olyan kritikus, aki az utóbbira azt mondta, hogy ellopja a showt a többiek elől, sajnálatos, hogy keveset van jelen. Michael Bay és a Disney biztosan többet remélt a produkciótól, mint rongyos 19,5 dollár. Lehet, hogy kissé csalódást keltő számok alapján a folytatás terveit lehúzzák a budin. Az imdb-n 6,1-en áll, a kritikusok nem éltették túl, 27 %-os a Rotten Tomatoes-on. Contra Costa Times azt írja, hogy egy unalmas esős napon számíthatsz A negyedikre, ami egy jó kis agykikapcsolós szórakozást nyújt. A Flick Philosopher szerint a film olyan, mint Alkonyat, csak a belső problémák helyett a baj a külső űrből jön. Kicsit olyan, mint a Harry Potter, csak nincs benne humor és vonzerő.

 

Martin Lawrence-nek úgy kellene a siker, mint egy falat kenyér. A 2000-es években csak a Gagyi mami és a Bad Boys 2 volt, amivel egyáltalán sikert tudott elérni (illetve még ott volt a Faterok motoron, ám itt nem csak egyedül vagy egy másik színésszel kezdett osztoznia a diadalon). Az első rész még 25,6 millióval indult útnak, majd 117,5 milliónál hagyta el a mozikat. A folytatás 6 évvel később futott be, ami erősebben kezdett, ám a 27,7 milliós hétvége után 70,1 millióval zárt. A csökkenő tendencia nem zavartatta Lawrence-t és a második felvonás rendezőjével belevágtak a harmadikba. Megérte? Nos, a kritikák a földbe döngölték ( 8 % a Rottenen), a nézőknek sem tetszik, ráadásul a leggyengébb nyitányt tudhatja magáénak a trilógiában, azaz 17 millió dollárt kapart össze . A 32 millió dolláros büdzsé szintjét azonban el fogja érni és a negatív vélemények ellenére elképzelhető, hogy Lawrence összerántja pár év múlva a negyedik felvonást. Sürgősen egy Bad Boys 3-ra van szüksége a színésznek. Bizonyára fárasztó lehetett bohóckodni ebben a kövér jelmezben. Nézni is az. - írja az Entertainment Weekly, hozzátéve, hogy a viccek idejétmúltak. A Daily Mirror szerint mindenkinek ki kellene hagynia a filmet, ugyanis ez az év legrosszabbja, legalábbis addig, amíg meg nem érkezik a következő Lawrence produkció.

 

Régebben bemutatott filmek: Nézőinek alig negyedét vesztette el a Gnómeó és Júlia, jelenleg már túl van az 50 millión. Shakespeare klasszikuskának kerti törpékkel előadott változata könnyen lehet, hogy a 100 milliót is át fogja lépni. 18,2 milliót zsákmányolt a Kellékfeleség, ezzel túlrepítette magát a 60-as vonalon, nyugodtan behúzhatunk egy strigulát Adam Sandler sikeres művei mellé. Justin Bieber koncertfilmje az imdb-n 1,1-en áll, a bevételi mutatók alapján ez a készítőket biztosan hidegen hagyja. A 13 millióba került anyag eddig 48 millió dollárt kasszírozott és 65 millió körül fulladhat ki igazán. Átlépte a 100-as határt A király beszéde, a Fekete hattyú pedig már hét közepén teljesítette ezt. Közel 60 %-kal kevesebben ültek be A sasra, a nézőket hidegen hagyja ahogyan Channing Tatum római katonaként rohangál.

A hétvégi box office lista első 10 helyezettje, az adatok millió dollárban értendőek, a változás %-ban pedig az előző hétvégéhez képest változást mutatja.

 

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Info

Ismeretlen férfi

21,77

32,77

-

30

Előzetes, tv spotok

 

A negyedik

 

19,50

 

19,50

 

-

 

60

Trailer, tv spot, kaszkadőr
video

Gnómeó és Júlia


19,40


51,42


- 23,5


-

 Szinkronos előzetes 

Kellékfeleség

18,20

60,75

- 40,4

80

Előzetes

Gagyi mami 3

17,00

17,00

-

32

Szink előzetes

Justin Bieber: Never Say Never


13,60


48,47


- 53,9


13


Előzetes

A király beszéde

6,56

103,27

- 9,2

15

Kritika

The Roommate

4,10

32,69

- 49,5

16

 Poszter, előzetes 


A sas


3,55


15,04


- 59,0


25

Előzetes, képek és tv spot 

Csak szexre kellesz

3,12

66,03

- 46,3

25

Iromány

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr792675343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reterro 2011.02.21. 06:42:54

Jó lehet ez a Neeson film!
süti beállítások módosítása