Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Alice mellett sokan voltak még Csodaországban

2010.03.07. 21:20 koimbra 2 komment

Amerikai box office

Ha az Avatar gigasikere után úgy gondolta néhány producer, hogy marad a jó öreg 2D-nél, akkor az Alice Csodaországban eredménye után biztosan átgondolja döntését. Tim Burton rendezésében került a vásznakra Lewis Carroll klasszikus alkotásának filmváltozata, immáron hetedjére dolgozott a direktor kedvenc színészével, Johnny Depp-pel és Burton felesége, Helena Bonham Carter is fontos szerepet kapott a produkcióban. A film 41 millió dollárral kezdett pénteken, ami a 11. legjobb nyitónapnak számít és 116,3 millióval zárta a hétvégét, ez pedig a hatodik legjobb bevételt elért víkendet jelenti. Mellesleg mindig idők legjobb tavaszi nyitányának számít ez a szép összeg, köröket vert az eddigi csúcstartó, a Halálos iram 70 milliójára, ezen kívül a legjobb márciusi nyitóhétvége rekordját is ez a produkció tartja (a 300 70,8 milliója állt eddig az élen). Tim Burton, sőt a színészgárda is a legjobb nyitóhétvégéjét könyvelheti el, a rendező eddig legjobb víkendjét A majmok bolygójával produkálta, ami 68,5 millió dollárral indult útnak. Hogy mit hoz a jövő? A 200 millió borítékolható, azt mondanám 300-at is összehozza.
Az imdb-n eddig 7,3-es az átlaga, a kritikusoknak nem éltették túlzottan, 53 %-os az átlaga a Rotten Tomatoes-on. Az Entertainment Spectrum szerint a legfőbb erőssége a jelmezekben és a sminekben, a speciális effektben rejlik, Danny Elfman pedig csodálatos zenét szerzett az alkotáshoz. A Movieweb azt írta, hogy Burton képzelőereje már nem a régi és egy unalmas, semmitmondó filmet készített.

 

Jó másfél éve már, hogy dobozban van a Brooklyn's Finest, tavaly januárban be is mutatták a Sundnce Filmfesztiválon, ahol a Senator Distribution vállalta, hogy a mozikba küldi az alkotást, azonban a cég pénzügyi problémák miatt kénytelen volt megválni a filmtől, 2009 szeptemberében a Velencei Filmfesztiválon az Overture Films vette át a Senatortól a jogokat és a thriller pénteken került a filmszínházakba. Antoine Fuqua (Kiképzés) rendezte az alkotást, Don Cheadle, Richard Gere, Wesley Snipes és Ethan Hawke főszereplésével, a történet pedig három szálon fut, három zsaruval a középpontban, akiknek a sorsa a film egy pontján összefonódik.
A produkciót 1936 helyen tűzték műsorra és a második helyen nyitott, 13,5 millió dollárt szedett össze három nap alatt.
A BDK írója szerint a film három realisztikusan, szívtelenül és brutálisan mutatja be a három rendőr életét és karrierjét. Az USA Today kritikusa örült, hogy Snipes ismét a mozikban látható, a film legjobb pillanatai azok, ahol ő és Cheadle játszik, de a szereplők túláradó fájdalma és a sok szerencsétlenség beárnyékolja a sztorit. A Rolling Stone-ban pedig az olvasható, hogy ez a film sekélyes, buta és dühítő, olyan, mintha egy rossz zsarufilm paródiája lenne.

 

Régebben bemutatott filmek:

Két hétig birtokolta a Viharsziget az első helyet, most a harmadik hellyel kell beérnie. 41,3 %-kal kevesebben váltottak rá jegyet, mint egy hete, pár nap múlva viszont biztosan túljut a 100 millión is. Megfeleződött (- 49,8 %) a Két kopper bevétele, Kevin Smith legtöbb bevételt elért filmjévé vált, az akció-vígjáték hamarosan lehagyja a szintén Bruce Willis főszereplésével készült Hasonmás 38,5 millió dollárját. Az első komolyabb csökkenést szenvedte el az Avatar, köszönhető ez annak, hogy a 3D-s termeket át kellett adnia az Alice Csodaországban alkotásnak. Ha James Cameron filmje tarol az Oscaron, akkor ismét erősíthet a kasszáknál a sci-fi, bár aki már meg akarta nézni az úgyis elment rá. 78 milliónál jár a Villámtolvaj, meg fog rekedni 85-90 millió között, a nemzetközi eredményekkel együtt 173 milliónál jár, anno az Eragon 249 milliója ellenére a Fox úgy döntött, hogy nem folytatja a franchise-nak indult filmet. Chris Columbus filmjének elvileg 2012-ben jönne a második része, a stúdió eddig még nem nem mondott semmit azzal kapcsolatban, hogy az eddig elért bevételeket milyennek találja. 36 %-kal többet gyűjtött össze a Crazay Heart, mint előző hétvégén, eddig 29,5 milliót tud felmutatni a dráma, ha Jeff Bridges megkapja az Oscart, biztosan számíthat még néhány tízmillióra a produkció. 147 moziban látható a The Ghost Writer, 1,3 millió dollárt kasszírozott, eddig 2,6 milliót hozott eddig, a The Blind Side pedig átlépett a 250 millión.

 

Amerikai hétvégi mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

Alice Csodaországban

116,30

116,30

200

Iromány, jelenetek, színfalak mögött, betétdal

Brooklyn's Finest

13,50

13,50

25

Előzetes, tv spot

Viharsziget

13,30

95,82

80

Előzetes, képek, jelenetek 

Két kopper

9,14

32,26

30

Előzetes, jelenetek, képek

 

 

Avatar

 

7,70

 

720,18

 

 

Kritikareklámok, szinkronos előzetes, James Cameronról

 

The Crazies

7,01

27,40

20

 

Előzetes, poszterek, képek

 


Villámtolvaj


5,10


78,03


95

iromány, Szink. előzetes, karakterposzterek, jelenetek 


Valentin nap


4,27


106,42


52

Iromány,
Előzetes és poszter

Crazy Heart

3,35

29,56

7

Poszter, előzetes

 

Dear John

2,85

76,69

25

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr751817128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.03.08. 16:37:36

Jajj, de fájdalmasan hülye cím :)))

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.03.08. 16:48:29

Amúgy sajnos a Moviewebnek tökéletesen igaza van. Ez a Burton már nem az Ollókezú Edwardos Burton... :(
süti beállítások módosítása