Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Butler és Aniston csak a harmadik helyet tudta megkaparintani

2010.03.21. 19:54 koimbra 5 komment

Három széleskörű bemutató volt a hétvégén Észak-Amerikában, egyik sem szorította meg Tim Burton filmjét, a Repo Men sci-fi akció elhasalt, míg Gerard Butler és Jennifer Aniston szép bevételt ért el, akárcsak a Diary of a Wimpy Kid.

Az Alice Csodaországban mögött kezdett a Diary of a Wimpy Kid élőszereplős/animációs film. Az alkotás Jeff Kinney népszerű, illusztrációkkal tarkított könyvsorozatán alapszik. A Fox stúdió égisze alatt készült az alkotás és a többség szerény, de korrekt bevételt várt a filmtől, de a 21,8 millió dollár bőven túlszárnyalta a várakozásokat. Thor Freudenthal rendezte a filmet, tőle korábban a Kutyaszállót láthattuk, ami 17 millió dolláros kezdés után 73 millióig húzta.
6,2-en áll a Wimpy Kid az imdb-n (Kutyaszálló csak 4,7), a Rotten Tomatoes-on pedig 52 % -os az aránya. Roger Ebertnek tetszett, a kritikus szerint vidám, ötletes és vicces. A Flick Filosopher szerint az egész olyan, mint egy Nickelodeon által visszautasított sitcom első része, teljesen visszataszító.

Eric Garcia és Garrett Lerner még 2003-ban gondolták úgy, hogy írnak egy forgatókönyvet a Repossession Mambo regény alapján. A könyv azonban még nem volt készen, csupán Garcia fejében körvonalazódott a sztori, még papírra kellett vetni a történetet. Mindenesetre megírták a szkriptet, 2007-ben pedig Jude Law és Forest Whitaker leszerződött a Repo Menbe és szeptemberben hozzá is láttak a forgatáshoz, ehhez képest elég szépen késett a bemutató, pedig már a könyv is megjelent jó egy éve. A történet a közeli jövőben játszódik, ahol már bármikor hozzá lehet jutni egy új szemhez vagy egy új veséhez, ám ennek megkérik az árát. Aki nem fizeti a részleteket azért eljönnek a behajtók és visszaveszik a szervet. Az egyik behajtó is egy sürgős beavatkozásra szorul, ő se tudja fizetni a hátralékot, a cég főnöke pedig vele sem tenne kivételt.
Másfél éve volt egy hasonló produkció, ahol szintén szervekkel kereskedtek, a Repo!Genetikus opera azonban keveseket érdekelt, pár tucat mozi vetítette csak és 146 ezer dollárt termelt. A Repo Men sem hozta lázba a népet, a negyedik helyet tudta csak megkaparintani, 6 millió dollárt kapart össze. Az Universalnak nagyon nem akar összejönni, idén már két nagy költségvetésű filmjük is defficites lett (Farkasember, Zöld zóna), a Repo Men sem fog profitot hozni. 6,2-en áll az imdb-n, a kritikusok nem szívlelték a produkciót, csak 20 %-os az átlaga a Rotten Tomatoes-on. A film ugyan tömve van akcióval, mégis unalmas, fölöslegesen véres és sok más egyéb fő dologban is elbukik, nem izgalmas, buta, kevés képzelőerő van benne és nem lehet rajta borzongani – írja a NYC Movie Guru, az eFilmCritic szerint pedig a rendező nagyon próbálkozott, hogy egy Paul Verhoeven-szerű filmet hozzon össze, de az összhatás nem a Robotzsarura emlékeztet, hanem annak folytatására.

Gerard Butler hol egy akciófilmhez, hol egy romantikus vígjátékhoz adja a nevét, most pedig egy akció-vígjátékkal jelentkezik, amiben romantikázhat is, partnere a bolondozásban Jennifer Aniston. Butler egy fejvadászt alakít, akinek volt feleségét (Aninston) kell bilincsbe verve leszállítania, el is kapja,  csakhogy az út során kiderül, hogy egyesek nagyon szeretnék holtan látni a  nőt.  Andy Tennant műve a harmadik helyet szerezte meg, a 21 millió dolláros start majdnem megegyezik a rendező előző filmjének a nyitányával, a Bolondok aranya 21,5 millióval kezdett és 70 millióig kitartott. Butler bosszúfilmje, a Törvénytisztelő polgár is ennyivel indult útnak, az 73 milliónál távozott a mozikból, mellesleg az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter) 3 nap alatt szedett össze annyit, mint Butler előző akciófilmje, a Gamer. Aniston pedig legutóbb a Derült égből szerelemmel 23 millió dollárig húzta.
A kritikusok lehúzták a produkciót, 9 %-os az aránya a Rotten Tomatoes-on. Anistont nem érdeklik a jó forgatókönyvek? Elcsépelt, kiszámítható története van a filmnek és még a szereplők között sincs meg az a bizonyos kémia, Aniston pedig végig haja mögé rejti az arcát - írja Filminreview. A BDK pedig úgy véli, hogy a film jó ötleten alapszik, de rossz irányba vitték el az egészet. Talán ha három humoros jelenet van ebben a közel két órás túlbonyolított vígjátékban.

Limitált bemutatók: 244 helyen vetítették a The Runawayst, amely a 70-es években nagy népszerűségben örvendő címbéli lányrockbandáról szól. A film közepes eredményt produkált, 803 ezer dollár került a kasszákba. 2 moziban játszották a City Island vígjátékot, Andy Garcia-val, Emily Mortimerrel és Alan Arkinnal a főszerepben, 35.000 dollárt termelt a film.

Régebben bemutatott filmek:
Harmadjára szerzi meg az Alice Csodaországban a dobogó legfelső fokát, 34 millió dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál, amivel együtt 265 milliója van Tim Burton költséges fantasyfilmjének. A 300 millió 2 héten belül összejön. A produkció 11. leggyorsabbként érte el a 250 milliót és a 6. legjobb harmadik hétvégét produkálta. 58 %-kal hozott kevesebbet a Zöld zóna , az Universal 100 milliós akciófilmje nagy buktának számít, 35 millióig még elevickélhet, a producerek csak abban reménykedhetnek, hogy a külföldi eredmények enyhítenek valamelyest ezen fájó kudarcon. Ötödik helyre csúszott a Túl jó nő a csajom vígjáték, a Viharsziget pedig a hetedik helyen álldogál, Scorsese műve 41 %-kal kevesebb bevételt gyűjtött, mint egy hete. Az Avatar 14. víkendjét tölti az első 10-ben, ezúttal 4 milliót sikerült összeszednie. Múlt héten az ötödik helyen volt megtalálható a Remember Me, amire immáron csak a tizedik pozícióban lelhető rá. Az érdeklődés rohamosan csökken iránta, közel 60 %-kal kevesebben váltottak rá jegyet. 819 filmszínházban adják a Szellemírót (The Ghost Writer), bevétele 71,4 %-kal nőtt és 2,1 milliót hozott három nap alatt a thriller. A Bombák földjén megfelezte múlt heti bevételét és 512 ezer dollárt kapart össze, a rengeteg díj ellenére sem érdekli a közönséget Kathryn Bigelow háborús-drámája.

Amerikai hétvégi mozis becsült eredmények, az adatok millió dollárba értendőek. A bevét 55 %-a megy vissza a stúdióhoz.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info


Alice Csodaországban


34,50


265,80


200

Iromány, jelenetek, színfalak mögött, betétdal 

Diary of a Wimpy Kid

21,80

21,80

15

 


Exférj újratöltve


21,00


21,00


40

Szinkr előzetes, poszter


Repo Men


6,15


6,15


32

Előzetes, poszter, honlap


Túl jó nő a csajom


6,01


19,94


20

 Szinkr. előzetes, poszter, jelenet


Zöld zóna


5,96


24,70


100

Előzetes, jelenetek, tv spot 

 

Viharsziget

 

4,75

 

115,77

 

80

kritika Előzetes, képek, jelenetek 

 

Avatar

 

4,00

 

736,88

 

Kritikareklámok, szinkronos előzetes, James Cameronról

Our Family Wedding

3,80

13,66

 

Előzetes

Remember Me

3,30

13,90

16

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr741857484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2010.03.21. 21:26:58

A Repo Menre már nagyon kíváncsi vagyok... A többire kevésbé.

Shyllard 2010.03.21. 21:56:35

A The Runaways hazai vetítéséről esetleg nincsen hír?

A Repo Men nyitása engem kicsit meglepett, korhatára miatt nemhittem volna, hogy ennyire elöl fog elhelyezkedni a Boy Office-on.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.03.22. 10:12:07

@Shyllard: Nem tudok róla. A gyenge szereplése miatt lehet, hogy csak DVD-n jön ki, vagy lehet hogy csinálnak gyorsan egy felmérést, hogy mely országokban van nagy rajongótábora a 70-es évek zenéjének ott megpróbálkoznak a mozival.

Shyllard 2010.03.22. 15:26:20

@koimbra: Jó lenne, ha nem fél év múlva kezdenék el nyomatni a hazai mozit, mint pl a The Men Who Stare at Goats-ot :S
süti beállítások módosítása